Mamićev radar cilja Vručinu, Palića i zvijezdu s Koševa

PRIČA se aktualizirala: Haris Handžić, superstar s Koševa, opet je na meti Zdravka Mamića. Bosansko-hercegovački mediji ovih dana posvetili su dio prostora nastavljenim pregovorima Dinama i FK Sarajevo, koji zapinju na visini odštetnog zahtjeva. Cijena mladom napadaču pala je od prošle sezone, kada su Sarajlije za njega tražili pola milijuna eura.

"Trenutno cijena za ovog mladog napadača bi bila 300,000 eura, ali kako je dugo do zimskog prijelaznog roka, cijena može još narasti", rekao je predsjednik Komisije za transfere igrača FK sarajevo Mustafa Dučić.

Tko je Haris Handžić? Za one koji ne znaju, 19-godišnji napadač Sarajeva kojeg je Dinamo navodno već zakapario! Mladi reprezentativac BiH koji je bio na meti dortmundske Borussije. Njegov streloviti uspon otpočeo je odmah nakon debitantske utakmice za bordo momčad. Prije nego je potpisao ugovor s FK Sarajevom, Handžić je bio na probi u češkim Teplicama, ali iako je zadovoljio struku i uredno prošao liječničke preglede, nije bio pretjerano zadovoljan ponuđenim uvjetima. Na radost navijača Sarajeva, popularnih Hordi zla, čiji je danas veliki miljenik, vratio se u bosansko-hercegovačku metropolu.

"Dinamo? Živim za dan kada ću obući njihov dres. Ipak je Dinamo veliki klub, a svi znamo gdje i za koliko novca idu igrači iz njihove momčadi. To me raduje, jer se i ja nadam da bi jednog dana mogao završiti u nekom klubu iz lige petice.", izjavio je prošle sezone superstar s Koševa.

Hoće li odjenuti dres hrvatskog prvaka, to ćemo tek vidjeti. No, sigurno je jedno; Mamić kreće u tržišnu ofenzivu. Kako se bliži zimski prijelazni rok, skauti i menadžeri šire svoje krakove i već se mogu nazrijeti bitke koje će oko vruće robe voditi Hajduk i Dinamo, dok će ostali vršiti rošade od onoga što ostane.

Sinovčićevo vrludanje - ludom radovanje

Nakon što su nas proteklih zima zabavljale trakavice poput one oko Varteksovog dvojca Jertec-Pokrivač, ili ljetne političke sabotaže prelaska Ante Rukavine u Dinamo, u mjesecima koji slijede kamen razdora bit će dokazani talent Slaven Belupa, Bojan Vručina. Drugi strijelac lige, koji za razliku od vodećeg Nikole Kalinića zabija i iz igre, ali s Hajdukovcem dijeli dio glumačkog repertoara, do sada se više spominjao u kontekstu Hajduka, no bilo je samo pitanje vremena kada će se Dinamo uključiti.

Iz Slaven Belupa poručuju da još uvijek "nema ništa službeno", no situacija je tu prilično jasna. A to se ne može reći i za slučaj Marina Tomasov, čiji "nogometni otac" Reno Sinovčić konstantno vrluda između Poljuda i Maksimira, odbija Mamićeve milijune, dok u međuvremenu poručuje Hajdukovcima da uništavaju talente. To se, ipak, ne bi moglo reći za Danijela Subašića, kojeg navijači i ljubitelji Hajduka smatraju jednom od najčvršćih karika trenutno obezglavljene ekipe.

Hajdukovci su u potrazi za stoperom, Boris Živković je na zalasku, i morali bi požuriti  u dogovorima s Antom Kulušićem, mladim šibenskim reprezentativcem, kojeg je Dražen Ladić preporučio Dinamu.

Palić pokazao vanserijski talent

Mamićeva je velika želja povratak Nikole Pokrivača, idealnog rješenja za poziciju zadnjeg veznog, ali reprezentativcu se ne vraća kući, unatoč ne baš sjajnoj situaciji u Monacu. Pokušat će Mamić promijeniti njegov stav na zimu, ali do tada će sportski direktor češljati provjerene južnoameričke rute.

Već dugo se, u kontekstu Dinamovih pojačanja, spominje još jedan mladi hrvatski reprezentativac Ivo Iličević, supertalentirani veznjak kojeg Bochum ne želi pustiti za siću, već ga je radije prekomandirao u Greuther Fürth.

Posebna je priča Antun Palić, nadareni Zagrepčanin kojeg je otkrio Zlatko Kranjčar. 20-godišnjaka je bivši izbornik u Sesvete doveo iz Zadra gdje nisu uočili njegov talent. A on se dokazao briljantnim pogocima Hajduku u Kranjčevićevoj, kada je poljuljao Žikovića i lobom prebacio Subašića, te Osijeku u prošlom kolu, gdje je njegov volej sa 17 metara rasparao mrežu Šušnjare.

Dinamo bi, ako već nije, trebao uskoro skoknuti do Sesveta i porazgovarati o budućnosti ovog 178 cm visokog veznjaka...

D.C.
Foto: Index

Pročitajte više