Mamići na sto strana: Na meti opet Maradona iz Tirane

ZAPRAVO, albanskog A reprezentativca Jasmmina Hyku, koji ima svega 20 godina, Mamići su  došli gledati u Njemačku, u Reutligenu, gdje su se susrele Albanija i Poljska. Prema izvještajima, nisu se usrećili, jer  Hyka nije zaigrao u početnoj postavi. Branko Ivanković ostao je u Zagrebu zbog "neodgodivih privatnih obveza", međutim zato Mamića ima po čitavom svijetu; od Argentine, preko Kijeva, sve do Varaždina i Reutligena.

Uoči utakmice naših protivnika na Euru, koja je slučajno bila i špijunska akcija modre delegacije, braća su se pridružila hrvatskim novinarima. Izvršni dopredsjednik preko tih je sretnika službeno objavio da Dinamo odustaje od Rukavine i Sharbinija.

Sedam milijuna za Sharbinija, koliko traži Robert Ježić, Mamić smatra licemjernim zahtjevom. "Nismo kasa u koju će grabiti svi iz HNL-a, niti smo krava muzara.", rekao je Mamić, kojeg ipak žuljaju mrvice što su ostale od nekadašnjeg Dinama.

Nakon dva Argnetinca, od kojih će jedan, sjajni reprezentativac iz Independientea, ostati tek predmet žudnje, dok priča s lijevim bočnim iz Boca Juniora silno miriše na jedan u nizu južnoameričkih poslova, onaj oko nešto manje od šest milijuna manje teškim Brazilcem Moraisom iz Vasco da Game ( ili ne daj Bože, onaj oko Andersona Coste), Mamići su bacili oko na 20-godišnjeg Albanca. Nije to nova priča; Hyku su već su ga gledali na preporuku Otta Barića, bivšeg albanskog izbornika. Ivanković je gledao DVD.

No, priča je također i daleko od realizacije. Mamići ispipavaju teren, ali konkretnih poteza još nema. Iako je Dinamo osakaćen svega dva mjeseca prije nastupa u Ligi prvaka.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više