Maradona za Španjolsku pozvao samo "europske" Argentince i po prvi puta Cambiassa

IZBORNIK argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona objavio je popis reprezentativaca za prijateljsku utakmicu protiv Španjolske, koja će se održati 14. studenog u Madridu, na stadionu Vicente Calderon.

Maradona je za ovaj test pozvao isključivo nogometaše iz europskih klubova, a prvi puta se na njegovom popisu našao i vezni igrač milanskog Intera Esteban Cambiasso, koji je u karijeri prikupio 45 nastupa za ''gauče'', ali niti jedan pod Maradoninim vodstvom.

Posljednji puta je Cambiasso zaigrao za Argentinu prije godinu dana u porazu od Čilea 1:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tada je na kormilu selekcije bio Alfio Basile, a nakon tog poraza je dao ostavku koja je kasnije otvorila Maradoni vrata za klupu Argentine.

Jedini debitant na Maradoninom popisu za Španjolsku je Cristian Ansaldi iz ruskog prvaka Rubina iz Kazana, kojeg ''mali zeleni'' vidi kao rješenje za lijevi bok. Na toj poziciji je u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za SP, pobjedi u Montevideu protiv Urugvaja 1:0, igrao Gabriel Heinze, ali njega Maradona, koji je u petak proslavio 49. rođendan, želi koristiti na mjestu srednjeg braniča.

Maradonin popis za Španjolsku:

vratari: Sergio Romero (AZ Alkmaar), Mariano Andujar (Catania)

braniči: Fabricio Coloccini (Newcastle United), Gabriel Heinze (Marseille), Martin Demichelis (Bayern), Nicolas Pareja (Espanyol), Cristian Ansaldi (Rubin Kazan)

vezni igrači: Javier Mascherano (Liverpool), Esteban Cambiasso (Inter Milan), Fernando Gago (Real Madrid), Maximiliano Rodriguez (Atletico Madrid), Jonas Gutierrez (Newcastle United), Pablo Aimar (Benfica), Angel Di Maria (Benfica)

napadači: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Agüero (Atletico Madrid), Carlos Tevez (Manchester City), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Ezequiel Lavezzi (Napoli)

Pročitajte više