Maštajmo da se pripremamo za SP - Bilić reprezentaciju opet dovodi u Bad Tatzmannsdorf

POVRATKOM na mjesto sreće mogao bi se nazvati ponovni dolazak hrvatske reprezentacije na austrijsko ladanje gdje je boravila prije i za vrijeme Eura 2008.

Prisjetimo se kako je bilo u Bad Tatzmannsdorfu za vrijeme Eura 2008:

> Beč se ne boji hrvatskih navijača, penzionerski Bad Tatzmannsdorf ih jedva čeka

> Tajčine koračnice i austrijsko staro i mlado dočekalo Hrvatsku u Bad Tatzmannsdorfu

> Budi se Bad Tatzmannsdorf: Sa suncem stigli prvi menadžeri i prezenterice

Ali ovaj put se Hrvatska neće tamo pripremati za veliko natjecanje, točnije dok se ostale reprezentacije budu za SP spremale u tim krajevima (zbog blage klime upravo u Austriji i Švicarskoj), naše zvijezde tamo odlaze na svega tri dana kako bi se što bolje pripremile za prijateljski susret s Austrijom 19. svibnja.

Lokalni mediji ponosno ističu kako im se opet vraćaju Hrvati predvođeni "internacionalnim zvijezdama Eduardo da Silvom, Nikom Kranjčarom, Lukom Modrićem i Ivicom Olićem u Bad Tatzmannsdorf, gdje će boraviti i pripremati se od 16. do 19. svibnja".

"Ponovni dolazak hrvatske reprezentacije smatramo velikom čašću i potvrdom visoke kvalitete usluge koju ovdje nudimo", izjavio je Dietmar Lindau, direktor hotela Avita.

Marković: Povezuju nas prijateljstvo i tradicija

"Od svih domaćina Eura mislim da smo gostima nudili najbolje uvjete i bili najljubazniji domaćini i to se pokazuje odlukom Hrvata da nam se vrate", ističe u Burgenlandische Volkszeitungu i Peter Prisching, upravitelj sportskih terena u Bad Tatzmannsdorfu.

Isti izvor citira i predsjednika HNS-a koji je rekao kako su prijateljstvo i tradicija bili ključni motivi pri odluci da se Hrvatska vrati u poznatu austrijsku bazu.

Pročitajte više