AUSTRALIAN OPEN

Medvedev kritizirao navijače na Australian Openu, odmah se javio Kyrgios

Foto: EPA

NICK KYRGIOS ispao je s Australian Opena nakon što je bolji od njega u gotovo tri sata dugom meču bio Daniil Medvedev. Prije no što je napustio turnir, osvrnuo se na navijače koji su ga bodrili u Rod Laver Areni tijekom meča drugog kola turnira u kojem je izgubio od favoriziranog Rusa.

"Nije mi ugodno čuti da je Medvedev na kraju meča kritizirao jedan dio navijača. Ovo je sport i atmosfera je bila nevjerojatna. Ja sam najzabavniji tenisač na Touru, igram na domaćem Grand Slam turniru i naravno da je i atmosfera bila takva", rekao je Kyrgios koji je poražen 6:7(1), 4:6, 6:4, 2:6, ali je prvog favorita u Melbourneu stavio na velike muke.

"Stvarno sam zadovoljan kako sam igrao. Uvjeren sam, pobijedio bih 95 posto tenisača ovom igrom. Posebno sam zadovoljan s obzirom na sve kroz što sam prošao u posljednje vrijeme", rekao je Kyrgios i potom se opet vratio na atmosferu.

"Daniil je nevjerojatan"

"Jasno mi je da se tenis izjednačava s džentlmenskim sportom. Ali, valjda je vrijeme da se prihvati i neka nova energija u ovom sportu koji nam umire", dodao je Kyrgios i kratko se osvrnuo na svog suparnika.

"Daniil je nevjerojatan. Bez obzira na to što se događalo na terenu i oko njega, on drži svoju razinu tenisa koja je iznimno visoka. I ima ogromnu vjeru u sebe. Bio je predobar za mene", priznao je Kyrgios.

Pročitajte više