Kvalifikacije za SP

Meksikanci će namjerno imati homofobne ispade na utakmici protiv SAD-a

Foto: Profimedia

NAVIJAČI meksičke nogometne reprezentacije najavili su homofobne ispade u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koju igraju u petak rano ujutro po našem vremenu protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. Kako javlja ESPN, Meksikanci na društvenim mrežama promoviraju ovu svoju "akciju" jer žele da njihov savez dobije kaznu.

Razlozi su mnogobrojni. Meksikancima je prisjela ogromna cijena ulaznice za utakmicu koja je važna za njihov plasman u Katar. Također, nisu zadovoljni ni svojom momčadi i izbornikom Gerardom Tatom Martinom, nekadašnjim trenerom Barcelone. Martino je sa svojom momčadi u relativno slaboj konkurenciji srednjoameričkih zemalja ostvario pobjede u šest od 11 utakmica.

Ima dva poraza i tri remija, s tim da je krajem prošle godine imao neugodan niz od tri poraza - od Ekvadora u prijateljskoj utakmici te od SAD-a i Kanade u natjecateljskim. Ako navijači ostvare svoj plan s homofobnim ispadima, moglo bi to rezultirati oduzimanjem bodova meksičkoj reprezentaciji, što bi dodatno ugrozilo njezine šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. 

 

Pročitajte više