SERIE A

Milan izgubio bodove zbog rezervnog golmana. Navijači i mediji luduju, Pioli ga brani

Foto: Getty Images

MILAN je sinoć ispustio prve bodove od početka nove sezone Serie A odigravši s Romom 3:3, iako je triput vodio.

Mediji i navijači za to su okrivili Cipriana Tatarusanua, 34-godišnjeg rumunjskog golmana koji je stao na gol u odsustvu Gianluigija Donnarumme, pozitivnog na koronavirus.

Kriv za dva gola, kod trećeg loše postavljen

Kod prvoga gola Tatarusanu je promašio loptu nakon kornera i omogućio Džeki da glavom pogodi za 1:1. U 71. minuti nije uspio ukrotiti relativno lagan udarac Mhitarjana, a u utrci za odbijenom loptom Bennacer je srušio Pedra, a Veretout iz penala donio novo izjednačenje.

Za treći gol Rumunj nije bio izravno kriv, ali je bio loše postavljen nakon još jednog kornera, što je olakšalo Kumbulli da pogodi za konačnih 3:3.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK UTAKMICE

Na društvenim mrežama brojni su Milanovi navijači vrijeđali Tatarusanua i zazivali Donnarummu, ali ne Gianluigija nego njegova brata Antonija, koji je u ulozi trećega golmana.

Bio je to debi rumunjskog reprezentativca za Milan, nakon što je prošlu sezonu bio pričuva u Lyonu te nastupio na samo šest utakmica, mahom u kupovima.

Pioli 34-godišnjaka pravdao tremom na debiju

"Pogreške su dio nogometa. Tatarusanu je promašio loptu kod prvoga gola. On je jak golman, a ovo mu je bio debi, što je možda imalo utjecaja", pokušao ga je opravdati trener Stefano Pioli, iako su i on i njegovi igrači bili razočarani prvim gubitkom bodova.

"Idem kući zadovoljan izvedbom, ali ne mogu skrivati da igrači na kraju utakmice nisu bili zadovoljni", dodao je.

Mediji nisu imali toliko razumijevanja, čak se i Gazzetta dello Sport potrudila iskopati dva primjera Tatarusanuovih loših intervencija dok je branio za Fiorentinu i Nantes. Što zaista i nije puno s obzirom na to da 34-godišnji golman profesionalno brani od 2003. Najveći dio karijere proveo je u Steaui, a u inozemstvu je tri godine branio za Fiorentinu, dvije za Nantes, a prošle sezone bio je pričuva u Nantesu, prije nego što će u istu ulogu uskočiti u klubu sa San Sira. Za rumunjsku reprezentaciju od 2010. je sakupio 72 nastupa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više