Miljenko Rak trener godine

Miljenko Rak je kondicijski trener godine, odlučila je komisija Udruge kondicijskih trenera Hrvatske (UKTH), jedan od organizatora 3. međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša, što je u petak počela na Zagrebačkom velesajmu, a u subotu će biti nastavljena kod drugog suorganizatora, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Sudionike Konferencije,službeno registriranih 782, pozdravila je Romana Caput Jogunica, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa, pokrovitelja skupa, koji je otvorio prof. dr. Mato Bartoluci, dekan Kineziološkoga fakultata.

U uvodnom dijelu o osnovnoj temi konferencije Oporavak u sportu govorili su Zlatko Kranjčar, izbornik nogometne reprezentacije, Lino Červar, izbornik rukometne selekcije, Joško Vlašić, otac i trener najbolje hrvatske atletičarke, Nataša Vezmar, ponajbolja svjetska tekvondašica i Miroslav Ćiro Blažević. Potom su znanstvenici iz zemlje i inozemstva izložili rezultate svojih istraživanja i empirijskih spoznaja iz ove oblasti, a u subotu će u dvorani Kineziološkoga fakulteta biti demonstrirani treninzi u funkciji kondicijske pripreme sportaša.

(Hina) xpp yrš

Pročitajte više