Hajduk

Mladi hajdukovci ove će sezone istovremeno igrati za prvu ekipu i drugi klub?

Foto: Hajduk.hr

HAJDUK je prije godinu dana, sezonu ranije nego što je to dekretom učinio HNS, ukinuo drugu ekipu u kojoj su do tada brojni talenti Bijelih skupljali seniorsko iskustvo kroz igranje u drugom rangu, dok su istovremeno bili na dispoziciji za igranje i treniranje s prvom ekipom.

Tada je stvoren rascjep između omladinske škole i prve ekipe te osim Stipe Biuka i Marina Ljubičića u posljednjih godinu dana nije bilo velikog broja mladića iz Hajdukovog pogona koji su skupljali značajnu minutažu za prvu ekipu, a i ona spomenutog dvojca je opala u periodu borbe za naslov krajem prošle sezone. 

Suradnja sa slovenskim Radomljem tek treba dati rezultate, ali na posudbi se u ekipi lidera slovenske Prve lige trenutno ne nalazi nijedan hajdukovac koji djeluje kao izvjestan kandidat za početnu postavu splitske ekipe u budućnosti. Tom problemu su na Poljudu izgleda odlučili doskočiti suradnjom s obližnjim drugoligašem Solinom.

Prema najnovijem HNS-ovom dokumentu o registraciji igrača vidljivo je kako će pravo nastupa za Solin u ovoj sezoni imati hajdukovci koji su do sada uglavnom nastupali za juniore, a to su: Tvrtko Buljan, Ivan Ćubelić, Filip Čuić, Ivan Dominić, Boško Jemo, Dominik Prpić i Rokas Pukštas.

Filijale pronašli i drugi prvoligaši

Oni će istovremeno moći nastupati za seniore matičnog kluba, tako da se ne radi o posudbi. U prijevodu, sva sedmorica ostaju "na oku" poljudskoj struci, moći će trenirati s Hajdukom i igrati Supersport HNL, ali istovremeno skupljati i veću seniorsku minutažu u Prvoj NL.

Sličnu suradnju ostvarili su i drugi prvoligaši. Lokomotiva je sklopila sporazum o suradnji s Jarunom. Tako Raul Florucz, Gabriel Groznica i Fran Žilinski odsad imaju pravo nastupa za “matični klub i seniorsku momčad ugovornog kluba".

Osijek je, pak, suradnju sklopio s Vukovarom i ondje će poslati Franka Kolića, Alexandera Uwema i Luku Zebeca, a Rijeka je zaključila sporazum s Orijentom. Tamo se imaju pravo preseliti Filip Braut, Antoine Coupland, Duje i Filip Dujmović, Djibrilla Mossi Ibrahim, Marino Kukoč te Dominik Simčić.

Pročitajte više