Modri stigli kući: "Sad ili nikad! Napunite Maksimir, ovi dečki to zaslužuju"

Foto: Pixsell / L. Stanzl

DINAMO je noćas sletio u Zagreb iz Slovačke, gdje je momčad Nenada Bjelice proslavila jednu od važnijih pobjeda generacija koje prate klub (2:1, Spartak Trnava). Trećom pobjedom u trećoj utakmici skupine Europa lige, Modri su bod do proljeća u Europi. U Trnavi su burno slavili, s jakim razlogom. 

Bliži se kraj maksimirskog prokletstva, ali ova momčad potpuno je neopterećena Dinamom s kojim smo proživljavali drame proteklih godina. To se dobro vidi u načinu na koji igraju. Dinamo je sinoć u Trnavi gubio 1:0 i dobio utakmicu, a ta pobjeda i više od rušenja Anderlechta i Fenera, pokazuje da je ovo neka druga momčad. 

Ali vodi je isto lice, Arijan Ademi. Europski uspjeh Dinama njegova je nagrada nakon svega što je ovdje doživio. 

"Pokazali smo da smo europska momčad koja se više ne mora brinuti kada gubi", rekao je Ademi noćas u zračnoj luci.

8. studenog Spartak dolazi na Maksimir, a Dinamu treba bod da potvrdi prolaz u drugi krug.

"Ići ćemo na pobjedu, sve je spremno da na Maksimiru dočekamo proljeće u Europi, mislim da to možemo", potpuno miran bio je trener Bjelica. 

"Imamo još par stepenica, uvijek to ponavljam. No devet bodova je tu, suvereno vodimo, ali matematika je matematika. Za dva tjedna očekujemo pun Maksimir i pobjedu, to će onda biti to. Sada mora biti rasprodan Maksimir, ako ne bude sada, neće nikada. Ovi dečki to zaslužuju, zaslužuju takvu potporu."

Dinamo je okrenuo utakmicu u kojoj je izgledao loše. Kako?

"Igrali smo onako kako njima odgovara, a kada smo spustili loptu u poluvremenu i krenuli preko bokova, okrenuli smo rezultat. Preko lijeve strane smo mogli dati još koji gol, Oršić i Rrahmani su jako dobro radili. Obrana? Primili smo gol iz greškice, ali ima grešaka i na višoj razini, zašto ne bismo i mi mogli pogriješiti? Ma, dečki su odigrali sjajno." 

Oršić golove posvetio obitelji 

Mario Gavranović, koji je pogotkom i asistencijom prelomio večer, o tome još ne želi razgovarati. 

"Ne smijemo prerano pričati o europskom proljeću, trebamo uživati u velikoj pobjedi", rekao je Gavranović za 24sata. "Nije lako uzeti devet bodova iz tri utakmice u Europi. Želimo potvrditi taj prolazak protiv Trnave na Maksimiru. Sjever će biti zatvoren, ali bit će navijača na drugim tribinama. Pozivamo navijače da napune Maksimir", poručio je. 

Pobjedu Dinama potvrdio je Mislav Oršić i postao jedno od ključnih lica u momčadi na europskom putu ove sezone.

"Primili smo gol, ali smo krenuli hrabrije u nastavku. Stvarali smo šanse, ali nikako nisam mogao zabiti. Na kraju sam imao sreće. Idemo dalje, važno je da pobjeđujemo. Pogodak sam posvetio ženi i djetetu", rekao je Oršić.

Pjesma Dinamovih navijača u Trnavi: Slavlje igrača Dinama: Dinamo na koračić do europskog proljeća:

 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više