LA LIGA

Modrić dobio karton zbog dodavanja. Pogledajte situaciju zbog koje su u Realu bijesni

Foto: Guliver

REAL MADRID jučer je u Vigu pobijedio Celtu 3:1, a Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu te u 80. minuti zaradio žuti karton.

Upravo je ta situacija potpuno razbjesnila Madriđane, koji se već dugo žale na suđenje, a odluka suca Melera Lopeza da dodavanje hrvatskog kapetana okarakterizira kao prekršaj umalo je rezultirala promjenom ishoda utakmice.

Iago Aspas izveo je slobodni udarac, a lopta je na putu okrznula Casemira i blago promijenila smjer, dovoljno da završi na stativi. Bilo je to pri rezultatu 2:1. Celta je za samo koji centimetar propustila izjednačiti u završnici, nakon čega je izvjesno da bi se zatvorila. Ovako je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Asensio pogodio za 3:1.

Modrićev prekršaj bio je sporan jer u njemu nije trebalo biti ništa sporno. On i Renato Tapia krenuli su na loptu, Luka je bio prvi na njoj i dodao je Lucasu Vasquezu, ali igrač Celte pao je preko Modrićeve ispružene noge.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MODRIĆEV "PREKRŠAJ"

"Dodao je loptu. Bilo smo potpuno iznenađeni kad je dosuđen prekršaj, u VIP loži smo se pogledavali u šoku. I još je dobio žuti karton! Vrlo čudno. A poznavajući Modrića, njegova reakcija govori sve. Bio je iznenađen baš kao i mi", rekao je nakon utakmice Realov direktor Emilio Butragueño, a prenosi AS.

Na Lopezovu odluku Modrić je žustro protestirao, kao i njegovi suigrači, a protesti su nastavljeni i nakon Aspasovog slobodnjaka koji je odsjeo na vratnici.

"U 80. minuti igrač (10) Modrić, Luka dobio je žuti karton zbog nesmotrenog rušenja protivnika u borbi za loptu", stoji u sudačkom izvješću, a društvene su mreže krcate reakcija kako su Lopezova odluka i njeno objašnjenje suludi.

Marca piše kako su igrači Reala bili bijesni jer su vrlo lako mogli ostati bez dva boda zbog kardinalne pogreške suca. Osim toga, žalili su se zbog još dvije situacije u prvom poluvremenu, koje su bile barem dvojbene.

Nezadovoljstvo Madriđana suđenjem nije ništa novo, a razlog se može pronaći u činjenici da je posljednji put u domaćem prvenstvu penal u njihovu korist dosuđen još 24. listopada, odnosno prije 22 utakmice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više