Modrić i Kovačić na naslovnici Marce: S Realom želimo sve trofeje, a s Hrvatskom na Euro

Screenshot (Marca), Foto: Hina

"LUKA MODRIĆ i Mateo Kovačić nadopunjuju se i izvan travnjaka - Modrić je puno ozibiljniji, dok je Kovačić nasmijaniji i opušteniji", zaključak je novinara madridske Marce koji je stigao u Zagreb napraviti priču o veznjacima Reala.
 
Šuker: Modrić je ključan za igru Reala, a Kovačić će eksplodirati ove godine
 
Španjolskog novinara u uredu HNS-a primio je i Davor Šuker, predsjednik HNS-a i bivši igrač Reala.
 
"Modrić je jedan od najboljih igrača na svijetu na toj poziciji, ne kažem to zato što je moj sunarodnjak, već zato što zna upravljati utakmicom i zbog toga je ključan za igru Real Madrida", rekao je Šuker o Modriću, a i od 21-godišnjeg Kovačića puno očekuje.
 
"Drago mi je zbog Kovačića jer znam što znači Real Madrid. Od Kovačića očekujem eksploziju ove godine. U dobrim je rukama, Rafa Benitez je dobar trener u najboljoj momčadi svijeta. Treba samo sa samopouzdanjem dobro i snažno trenirati i u Real Madridu i hrvatskoj reprezentaciji."
 
Kovačić: Mancini me nije htio u Interu
 
A što Kovačić očekuje u Madridu u koji je stigao ovog ljeta iz Intera?
 
"Velika je razlika u odnosu na Inter. Želim igrati, ali zasad je na meni da budem spreman za trenera i ostalo će doći. Roberto Mancini me nije htio u Interu. Pokušao je promijeniti moj stil igre", požalio se Kovačić na bivšeg trenera. 
 
 
 
"Želim i Primeru i Ligu prvaka"
 
U Real je stigao osvajati trofeje...
 
"Moj cilj je da momčad osvaja naslove i da sve bude u redu. Želim i Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo, tu nema ili jedno ili drugo, nego želim oba naslova. Naravno da želim igrati, no sada moram biti spreman za ući kada trener računa na mene. Sve drugo će već doći. Puno je pritiska no to je normalno jer u Real Madridu se razmišlja samo o pobjedama, pritisak se osjeća no nadvlada se", rekao je Kovačić i posebno izdvojio dvojicu igrača Reala.
 
"Ronaldo je najbolji na svijetu, a Modrić najbolji veznjak"
 
"Cristiano Ronaldo je, bez sumnje, najbolji igrač svijeta. Takav udarac i kapacitet za zabijanje golova nitko nema. Modrić je nesumnjivo najbolji vezni igrač svijeta, već duže vrijeme pratim sve što radi", rekao je Kovačić koji u devet godina starijem Modriću vidi starijeg brata i učitelja.
 
"Uvjereni smo da idemo na Euro"
 
Modrića i Kovačića u dresu Hrvatske očekuju utakmice protiv Bugarske i Malte u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.
 
"Uvjereni smo da ćemo se kvalificirati na Europsko prvenstvo. Imali smo sve u svoju korist, no u nogomet se ne možeš pouzdati ni najmanje".
 

Pročitajte više