Modrić: Moramo početi igrati bolje inače od Južne Afrike neće biti ništa

MORAMO početi igrati bolje inače od Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi neće biti ništa, rekao je Luka Modrić u razgovoru za britanski tabloid Daily Mail.

Novinar engleskog dnevnika podsjeća kako je Slaven Bilić na sva usta hvalio svoje igrače nakon remija u Harkivu, u kojem je Ukrajina bila zrela da padne, ali od golova nije bilo ništa, te ističe kako se Luka Modrić ne slaže s tvrdnjama da je Hrvatska sad "puše za vrat Englezima". Pet bodova prednosti i dalje je ogromna razlika, koju će biti teško nadoknaditi ukoliko hrvatska ne počne igrati svoj prepoznatljivi nogomet, smatra Modrić.

"Mislim da smo bili loši protiv Ukrajine. Nismo odigrali toliko dobro i moram priznati da sam razočaran. Moramo se poboljšati i uzeti tri boda protiv Andore, što svi uostalom i očekuju. Ali ako ne počnemo igrati bolje, bit će nam sve teže i teže. Sad je pravo vrijeme da se pokažemo i uvjeren sam da to možemo učiniti", najavio je Modrić večerašnju utakmicu protiv Andore.

Idealnu priliku za "iskupljenje" koje Modrić priželjkuje im večeras nudi Andora, momčad na kojoj su se u prošlim kvalifikacijama redovito iživljavali i protiv koje su pumpali gol razliku. Upravo se to večeras očekuje od hrvatske reprezentacije, kojoj bi gol razlika mogla biti izrazito bitna ukoliko na kraju ciklusa bude imala jednak broj bodova kao i direktni konkurent za drugo mjesto - Ukrajina. Andorci znaju da na Maksimiru nemaju što očekivati, ali u Zagrebu su ipak stigli u dobrom raspoloženju i s najavama da ih ovoga puta Hrvatska neće tako lako pobijediti, ali bi "bili zadovoljni minimalnim porazom od dva razlike".

Stigla Juventusova ponuda?

"Stara dama" je, prema pisanju stranih medija, navodno poslala Tottenhamu ponudu za Luku Modrića. Svota je nešto manja od najavljenih 38 milijuna eura, ali i 23 milijuna koliko je Torinski klub spreman iskrcati respektabilan je iznos. Juventus bi Modrića želio dovesti već u siječnju i tako "zakrpati" rupu u veznom redu. Juve, naime, ove sezone u momčadi nema niti jednu klasičnu desetku, a pravog graditelja igre vide u Modriću za kojeg smatraju da će se u Serie A snaći puno bolje nego u Premiershipu.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više