Mourinha će ovo "oduševiti": Bilić se izvlači za bacanje mikrofona, dok je on za šutanje bočice poslan na tribine

Foto: Guliver Image/Getty Images

MINUTA je dijelila Slavena Bilića od pobjede protiv West Bromwich Albiona u 25. kolu Premier League. Njegova momčad preokretom je imala 2:1 i morala je obraniti još jedan korner. 

Gosti su u West Hamov kazneni prostor poslali i golmana i gužvi najbolje se snašao McAuley koji je glavom zabio za konačnih 2:2. To je razljutilo Bilića, pa je razbio televizijski mikrofon, sudac ga je poslao na tribine, a mogao bi dobiti i veću kaznu.
 
Klupa West Hama bila je bijesna zbog krivo dosuđenog auta nakon kojeg je došlo do kobnog kornera, a reklamirali su i prekršaj nad golmanom Randolphom prilikom centaršuta.
 
"Ti si jebena sramota", urlao je Bilić na suca Michala Olivera
 
"Ti si jebena sramota", urlao je Bilić na suca Michala Olivera, nakon čega je završio na tribini u zadnjim sekundama utakmice.
 
Ranije je, u 19. minuti, također zbog prigovora sucu, s utakmice isključen njegov pomoćnik Nikola Jurčević, a obojicu je engleski nogometni savez prijavio disciplinskoj komisiji zbog nedoličnog ponašanja. Bilić i Jurčević moraju se do četvrtka očitovati o optužbama i iznijeti obranu ako to žele, a prijeti im novčana kazna i jedna utakmica suspenzije.
 
Ali prema vijestima iz Engleske, Bilić će "proći lišo", barem što se tiče gledanja West Hama s tribina i moći će ostati na klupi. FA će se zadovoljiti time da ga kazni s osam tisuća funti.

Ovo će dodatno razbjesniti Josea Mourinha koji je već puno puta protestirao zbog dvostrukih kriterija koje Engleski nogometni savez primjenjuje kada je riječ o njemu i njegovim prijestupima, u usporedbi s nedjelima Wengera koji je gurnuo četvrtog suca, ili Kloppa koji je prošao bez kazne za urlanje sucu u lice.
 
Mourinho: "Ja sam poseban i po tome što se na mene primjenjuju posebna pravila. Poseban sam po svemu, pa i po tome"
 
Mourinho je već kažnjen jednom utakmicom suspenzije i s osam tisuća funti jer je recidivist. FA prilikom određivanja kazne odlučuje na osnovu toga je li prijestupnik počinio sličan prekršaj u zadnjih godinu dana, a Unitedov trener u tom je razdoblju već bio isključen, na utakmici protiv Burnelya.
 
"Ja sam poseban i po tome što se na mene primjenjuju posebna pravila. Poseban sam po svemu, pa i po tome. Dok drugi za šutanje, udaranje, obaranje i deranje prolaze nekažnjeno, mene se gazi. Za puno manje prekršaje moram moju momčad gledati iz hotela, brani mi se ulazak na stadion ili me se tjera na tribine."
 
Bilića ne dira puno to što neće dobiti najstrožu kaznu jer je rekao: "Svejedno mi je. Mislim da je moja momčad više nego dovoljno kažnjena tijekom utakmice."

Pročitajte više