Mourinho ga odmara: Ronaldo neće igrati protiv Dinama

OZLJEDA aduktora koju je Cristiano Ronaldo donio sa sobom s reprezentativnog okupljanja nije ozbiljnije naravi i Portugalac će zaigrati za Real Madrid u subotu protiv Valencije. Međutim, ne i protiv Dinama u utorak u Ligi prvaka.

Ronaldo (26) nije trenirao u srijedu, ali je već u četvrtak sve zadatke odradio bez ikakvih problema tako da će Jose Mourinho moći računati na njega u derbiju na Mestalli, u 13. kolu Primere. Imat će tako priliku najskuplji nogometaš današnjice dodatno popraviti impresivnu ovosezonsku statistiku, u 11 je utakmica postigao 13 pogodaka i šest puta asistirao.

I dok će protiv Valencije biti na terenu, Marca tvrdi da ga Mourinho nema namjeru koristiti protiv Dinama u 5. kolu kupine D Lige prvaka. Ronaldu je prijeko potreban odmor, a kako je Real već osigurao plasman u drugi krug, s četiri pobjede u isto toliko dosadašnjih utakmica, nema potrebe da portugalski trener izlaže svoga sunarodnjaka naporima.

Mourinho protiv Valencije 50. put na klupi Real Madrida u Primeri


Jose Mourinho, u subotu će na Mestalli protiv Valencije voditi momčad po 50. put u španjolskom prvenstvu.

Mourinho je na klupi Real Madrida debitirao 29. kolovoza 2010. godine u gostujućoj utakmici protiv Mallorce, a ove će subote na Mestalli po 50. put voditi "kraljevski klub" u domaćem prvenstvu. Portugalac je na tek 18. mjestu vječite liste trenera Real Madrida s najviše utakmica na klupi. Vodeći je i zasada nedodirljiv Miguel Munoz sa 424 utakmice. Slijedi Vincente del Bosque sa 153 i Leo Beenhakker sa 139 utakmica.

Trenutni učinak Mourinha u 49 utakmica je 38 pobjeda, šest remija i svega pet poraza, uz 141 postignut (2.87 po utakmici) i 40 primljenih (0.81) pogodaka.

Pročitajte više