Mourinho objasnio kako će "kupiti Neymara"

Foto: Getty Images/Guliver Image

"NEMOGUĆE." Tako je Jose Mourinho odgovorio na pitanje brazilskih novinara hoće li na ljeto za 200 milijuna eura kupiti Barceloninu brazilsku zvijezdu.

"To je špekulacija. Uvijek nastojim biti objektivan i pragmatičan kada treniram neki klub i kada pred vodstvo tog kluba stavljam želje oko igračkih pojačanja. Tražiti Neymara je apsurdno", odgovorio je u intervjuu za brazilski ESPN i nastavio:
 
"Kub kao što je Barcelona ne može i neće izgubiti Neymara. Iako su pred Messijem još mnoge godine igranja, gotovo mu je 30 i Neymar će biti glavni igrač Barcelone u eri poslije Messija. Zato mislim da je pokušati kupiti Neymara kao pokušati provaliti u sef, nemoguće."
 
Priča da je to ne samo moguće nego i izgledno, krenula je nedavno iz katalonskog dnevnika Sport, koji je objavio da je United "obećao" na ljeto platiti Neymarovu odštetnu klauzulu Barceloni u iznosu od 200 milijuna eura, a igraču dati 25 milijuna eura godišnje.  
 
Kada je Neymar u listopadu potpisao novi petogodišnji ugovor s Barcelonom, navedena klauzula istaknuta je za ovu godinu. Iduće se penje na 222 milijuna, a nakon toga na 250 milijuna do isteka ugovora. 
 
Neymar sjajno igra u četvrtoj sezoni u Barceloni, za koju je do sada u 176 utakmica zabio 99 golova i namjestio 76. 
 

Pročitajte više