EUROPSKE LIGE

Mourinho: Više nisam Special One

Foto: EPA

JOSE MOURINHO je ususret finalu Konferencijske lige, u kojem njegova Roma igra protiv Feyenoorda, rekao kako više nije Special One, što je nadimak koji si je sam dao i po kojem je dugo bio poznat. Portugalskog stručnjaka pred utakmicu za trofej pitali su hoće li se dogoditi još jedna posebna priča. "To sa Special One nadimkom je prošlost", odgovorio je Mourinho.

"Kada sazreš puno više razmišljaš o ljudima, a manje o sebi. Mogu učiniti isto što i svaki trener i pokušati pomoći svojoj momčadi. Ne vjerujem u čarobne trenutke. Nije stvar pojedinca, već cijele ekipe, igrača, stručnog stožera. Znači li novi uspjeh više od prijašnjeg? Da, ali nema tu ničega posebnog, bit ćemo svoji", rekao je.

Mourinho prilazi kraju 22. trenerske sezone. Ne zna kada će doći kraj karijere. Prisjetio se, stoga, razgovora sa sir Alexom Fergusonom. Legenda engleskog i svjetskog nogometa pozvala ga je u svoj ured prije utakmice Lige prvaka 2013. godine, kada je Manchester United igrao protiv Real Madrida, u kojem je tada Mourinho bio.

"Ferguson me pozvao u svoj ured"

Ferguson kao da ga je upozorio svojim riječima. "Prije utakmice, Ferguson me pozvao u svoj ured. Pitao sam ga: 'Šefe, što će se dogoditi, mijenja li se išta tijekom godina?' Rekao je: 'Zaboravi, ništa se neće promijeniti. Sve je isto do posljednjeg dana'", ispričao je Mourinho pa nastavio:

"Zato ponavljam kako ne mogu vjerovati da imam 59 godina. Ne mogu vjerovati da sam 22 godine trener. Teško je reći kada ću prestati jer si to ne mogu ni zamisliti. Strast se ne mijenja", izjavio je. "Konferencijska liga je naša Liga prvaka. Sada smo na toj razini. Roma dugo nije bila u ovakvoj prilici. Želimo nešto osvojiti jer dugo nismo", zaključio je Mourinho.

Pročitajte više