Mršić: Šarić je trebao doći u Cibonu, ali tamo su nezainteresirani za mlade igrače

PROŠLE godine trener Ciboninih juniora Veljko Mršić kritizirao je politiku zagrebačkog kluba prema mlađim uzrastima.

"Juniori su jednom bili u Draženovom domu ove godine, a inače ne treniraju, nego trčakaraju po Tuškancu. Godišnje klubu treba dva milijuna kuna za sve mlađe kategorije, a toliko se godišnje potroši na jednog američkog igrača. Prošle godine na omladinski pogon nije potrošeno ni 300.000 kuna", rekao je Mršić za Sportal.hr.

"Niti jedan klub ne može napredovati ako ne ulaže u mlade igrače. Nitko od mene na kraju sezone nije tražio izvještaj ili preporuku za nekoga od mladih igrača", dodao je Mršić i nastavio komentirati uvjete rada u mlađim kategorijama: "Bili smo prva generacija u stacionaru. Otišao sam iz kluba 1996., a kad sam se vratio prije godinu dana, stacionar je bio isti kao i tada, ništa se nije uredilo ili obnovilo".

Mršić je otkrio i kako je mladi Dario Šarić, kojeg su španjolski mediji proglasili najperspektivnijim europskim košarkašem, bio ponuđen Ciboni, ali je na kraju otišao u Zagreb, koji uz "Cedevitu ima puno bolji PR za mlađe selekcije od Cibone".

"Otac Darija Šarića rekao mi je prošle godine da su htjeli dovesti Darija u Cibonu, ali nitko se nije javljao šest mjeseci i odlučili su se za Zagreb", opisao je Mršić primjer nezainteresiranosti za domaće mlade talente.

Cibona u školi košarke "Vučići" više nema širok kadar mladih igrača kao što je imala prije nekoliko godina, dok Zagreb i Cedevita privlače sve više igrača. "Pod tornjem" tvrde kako nemaju novca za mlade igrače, što je nepojmljivo kada je poznato da su za neke igrače, koji nisu ništa pokazali, plaćali pravo bogatstvo. U sadašnjoj situaciji teško je vidjeti bolje dane u skoroj budućnosti, ali sigurno je da bez kvalitetnog omladinskog pogona ne može funkcionirati niti jedan sportski klub.

Pročitajte više