TRANSFERI

Mundo Deportivo: Prva želja Barce više nije Neymar, nego drugi južnoamerički napadač

Foto: EPA

NEYMAR više nije prva želja Barcelone, piše Mundo Deportivo.

Katalonski sportski list svakodnevno prati i najsitnije detalje vezane za Barcelonu, a sada tvrdi kako Brazilac više nije prvi na popisu želja kluba s Camp Noua. Podsjetimo, Neymar je 3. kolovoza 2017. senzacionalno napustio Barcelonu i potpisao za PSG u transferu vrijednom rekordna 222 milijuna eura. Barca je bila nemoćna jer je francuski prvak iskoristio otkupnu klauzulu, a Neymar je praktički pobjegao u Pariz.

VIDEO Dugout: Najbolji potezi Neymara

Međutim, iako su napadač i Barca dugo vremena bili u lošim odnosima, a veže ih i sudski proces u kojem Neymar traži 100 milijuna zbog produljenja ugovora s Kataloncima, zahvaljujući njegovim prijateljima Lionelu Messiju i Luisu Suarezu aktivirana je mogućnost da se vrati u Gaudijev grad. Prošlog ljeta PSG i Barca su pregovarali, u operaciji su bili nuđeni brojni igrači, među kojima i Ivan Rakitić, ali od Neymarova povratka na kraju nije bilo ništa.

A čini se da neće ni biti jer je prioritet Barcelone drugi južnoamerički napadač - Lautaro Martinez iz Intera.

Prema pisanju Mundo Deportiva, Barcelona je odlučila sve svoje aktivnosti u prijelaznom roku usmjeriti prema Argentincu, koji bi je u svjetskoj financijskoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa koštao puno manje od Neymara, a važnu ulogu igraju i godine.

VIDEO Dugout: Najbolji golovi Lautara Martineza u Interu

Neymar ima 28, a Lautaro 22 godine. Također, sve da Barca i uspije dogovoriti milijunski transfer s PSG-om, problem je Neymarova plaća. Brazilac na Parku prinčeva zarađuje 36 milijuna eura po sezoni, a po mogućem povratku na Camp Nou morao bi smanjiti svoje financijske prohtjeve ispod 25 milijuna eura, koliko je svojevremeno imao plaću dok je igrao s Messijem i društvom.

S druge strane, iako Inter po svaku cijenu želi zadržati Lautara, bio bi nemoćan ako Barca odluči platiti 120 milijuna, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru. Inter je Argentinca doveo 4. srpnja 2018. godine iz Racinga za 25 milijuna eura pa bi nakon dvije godine od njega mogao zaraditi gotovo četiri puta više. Naravno, imao bi znatno manju plaću u Barceloni od Neymara, što itekako igra važnu ulogu u cijeloj priči jer svaki klub želi uštedjeti što više novca u ovim turbulentnim trenucima. 

Neymar je ove sezone u 22 utakmice zabio 18 golova i 10 puta asistirao za PSG, dok je Lautaro u 31 susretu zabio 16 golova uz četiri asistencije. 

 

Pročitajte više