HRVATSKI NOGOMETAŠI

Mundo Deportivo: Rakitić čak i Messija čini boljim

Foto: Gulliver / Getty Images

IVAN RAKITIĆ, ljetos otpisan u Barceloni, zadnjih deset dana proživljava renesansu. Nakon što je u tri mjeseca od početka sezone samo jednu utakmicu igrao kao prvotimac, sve tri posljednje igrao je od početka. I to sjajno.

Španjolski mediji, kako oni madridski, skloni Realu, tako i oni katalonski, koji navijaju za Barcelonu, nakon Rakitićeve mini serije u pobjedama protiv Borussije, Atletica i Mallorce pozivaju vodstvo aktualnog prvaka La Lige da hrvatskog veznjaka makne s transfer-liste.

Mundo Deportivo, dnevnik iz Barcelone, u uredničkom komentaru piše: "Rakitićeva prisutnost u vezi Barcelone poboljšala je desno krilo momčadi. Nije čudno što je Sergi Roberto na toj strani odigrao najbolji meč u Barceloni upravo kada je Hrvat bio na sredini terena."

Ali nije Rakitić popravio samo tog suigrača jer, kako ističe ovaj izvor, "Messi je klasa za sebe, ali on također igra bolje s Rakitićem iza sebe jer zna da mu leđa čuva igrač koji se savršeno razumije s Busquetsom i jednako tako kombinira s De Jongom".

Mundo Deportivo ne staje tu s pohvalama na Rakitićev račun: "Hrvat sve suigrače čini boljima, dokazalo se to u zadnje tri utakmice u kojima mu je Valverde dao priliku u prvoj momčadi. Protiv Borussije i Mallorce na Camp Nouu te kod Atletica Rakitić je omogućio ekipi da uhvati pravi ritam."

Takvim nizom, smatra list iz Barcelone, "Rakitić je opet postao član Barcelonine idealne momčadi."

Pročitajte više