regija

Mura je pobijedila Tottenham. Kane za mjesec i pol zaradi njen godišnji budžet

Foto: REUTERS/Srdjan Zivulovic

SENZACIONALNA pobjeda Mure nad Tottenhamom (2:1) u Konferencijskoj ligi odjeknula je nogometnim svijetom.

Senzacija iz slovenske provincije o kojoj bruji svijet

Skromni klub iz slovenske provincije Murske Sobote, gradića od 10-ak tisuća stanovnika, prvo je zaprepastio tamošnju javnost osvajanjem naslova na kraju prošle sezone, a sada je izveo i kontinentalno čudo.

Iako je dva kola prije kraja skupine bio bez šanse za prolazak dalje, a u četiri utakmice postigao je samo dva gola, meč s Tottenhamom nije shvatio kao čast što je na istom terenu sa svjetskim zvijezdama ili kao priliku za slikanje s Harryjem Kaneom i Antoniom Conteom.

Krasnim golovima srušili Kanea i Contea

Mura, čiji stadion ne zadovoljava uvjete za utakmice ovakvog ranga, morala je Tottenham ugostiti u Mariboru. Tamo je bila "užasan domaćin". Pobijedila je 2:1 krasnim golovima, a taj trijumf je i dan poslije zanimljiva tema.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL MURE PROTIV TOTTENHAMA

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL MURE PROTIV TOTTENHAMA

Cijela Mura godišnje potroši koliko Kane zaradi za šest tjedana

Ističe se tako da je klub čija momčad prema Transfermarktu vrijedi 7 milijuna eura pobijedila onu čija je ekipa procijenjena na 700 milijuna eura.

Viralan je postao post slovenskog tviteraša, koji ističe da je Murin godišnji budžet jednak iznosu koji u samo šest tjedana u Tottenhamu zaradi Harry Kane. Prema pisanju uglednog Timesa, najbolji strijelac Spursa tjedno zarađuje 300 tisuća funti, što je oko 350 tisuća eura. Kod Mure je zabio, ali je izgubio.

Pročitajte više