TRANSFERI

Najbolji strijelac u povijesti kluba i prvi čovjek obrane besplatno odlaze iz PSG-a

Foto: EPA

NAJBOLJI strijelac PSG-a Edinson Cavani i kapetan Thiago Silva napustit će redove francuskog prvaka nakon završetka ovosezonske Lige prvaka, objavio je u nedjelju sportski direktor pariškog kluba.

Ugovori obojice igrača istječu u lipnju, a Leonardo je za Le Journal du Dimanche izjavio da im neće biti ponuđeno produljenje. 

Najbolji strijelac na odlasku

Cavani, koji je u PSG došao iz Napolija 2013., najbolji je strijelac pariškog kluba svih vremena s 200 golova u više od 300 odigranih utakmica u svim natjecanjima.

"To je bila teška odluka, obojica su igrači koji su ostavili trag u povijesti kluba", kazao je Leonardo. "Odluku smo donijeli temeljeći je na logici", dodao je.

Ostaju za Ligu prvaka

Obojica će igrati utakmice završnice Lige prvaka, koja bi trebala završiti u kolovozu. PSG se kvalificirao u četvrtfinale eliminiravši u osmini finala Borussiju Dortmund.

Nakon više od tri mjeseca pauze zbog epidemije koronavirusa, momčad počinje s treninzima 22. lipnja. PSG je proglašen prvakom 30. travnja, kada je francuska liga odlučila okončati sezonu prije vremena.

Pročitajte više