Najneefikasniji napadači Eura: Mandžukić u vrhu, ali nitko nije ni blizu slavnog Nijemca

Foto: Guliver Image/Getty Images

NJEMAČKA je u Francusku stigla kako bi svjetskom naslovu dodala i europski, međutim svjetske prvake zaustavio je domaćin u polufinalu. 
 
Nakon što su u četvrtfinalu ostali bez Marija Gomeza, Nijemci su se nadali kako će im finale donijeti Thomas Muller, ali je napadač Bayerna zakazao na još jednom Europskom prvenstvu.
 
Naime, Muller je u Francuskoj odigrao sve utakmice od početka do kraja, ukupno je na travnjaku proveo više od 570 minuta, a nije se upisao u strijelce. Imao je prilika, uključujući i dva udarca u okršaju s Francuzima koja mu je obranio Hugo Lloris, no Francusku napušta tek s jednom asistencijom, titulom jednog od najvećih razočarenja prvenstva i prema L`Equipeu kao najgori igrač polufinala.
 
 
Na europskim prvenstvima bez gola u 11 utakmica, a na svjetskim je zabio 10 golova
 
Marca je 26-godišnjeg Nijemca zbog 570 minuta bez pogotka nazvala najvećim tragičarem turnira, a zvijezda Bayerna je zakazala i na prošlom Euru kada na pet utakmica nije niti zabila niti asistirala. Tako u 11 utakmica na europskim prvenstvima ima samo jednu asistenciju, a u Francuskoj je u četvrtfinalu u raspucavanju s Talijanima uspio promašiti i jedanaesterac. 
 
S druge strane, na svjetskim prvenstvima blista - 2010. godine je s pet pogodaka osvojio Zlatnu kopačku, a četiri godine kasnije je s istim brojem golova završio kao drugi strijelac natjecanja.
 
Mandžukić u vrhu najneefikasnijih napadača Eura
 
Španjolci na popisu najboljih napadača koji su zakazali navode i Marija Mandžukića, koji je u Francuskoj odigrao 268 minuta i nije zabio gol.
 
 
 
Ispred hrvatskog napadača su Švicarac Haris Seferović (290 minuta) i Artem Dzyuba (270 minuta), a TOP 5 najneefikasnijih napadača zatvara Englez Harry Kane s 240 minuta bez pogotka.
 

Pročitajte više