Nakon dva tjedna meksičkih priprema taekwondo reprezentacija spremna za US Open



HRVATSKA taekwondo reprezentacija odradila je tri tjedna priprema u Meksiku, u olimpijskom centru La Loma na dvije tisuće metara nadmorske visine, a jučer preselila u Austin u Americi gdje se danas održava US Open. Martina Zubčić te Ana i Lucija Zaninović na borilišta će danas kao i Vedran Golec dok će u nedjelju nastupiti i Stipe Jarloni. Nažalost, zbog ozljede mišića lista jaki turnir G1 kategorije propustit će Filip Grgić, ali i Petra Matijašević

"U Meksiku smo odradili dobar "posao", pogotovo Martina , Stipe i Filip koji su na visinskim pripremama proveli tri tjedna. Uvjeti za trening su odlični i naši sportaši su imali maksimalni mir kako bi se potpuno prepustili isključivo treninzima. Sa US Openom započinjemo natjecateljski period tako da nam plasman nije imperativ, ali će svakako biti jedan dobar pokazatelj i prilika za upoznavanje protivnika i sa ove strane svijeta", rekla je izbornica Lidija Katalinić Špoljarić.

"Za jednog sportaša je idealno otići na ovakvo mjesto, daleko u planine sa vrhunskim uvjetima za treninge i napredovanje. Treninzi su bili maksimalno prilagođeni nama i našim potrebama i mislim da smo stvorili odličnu bazu za dalje. Trenirali smo s nekoliko odličnih boraca i sad smo bogatiji za jedno novo iskustvo", rekla je brončana iz Pekinga Martina Zubčić.

"U početku je bilo malo problema sa navikavanjem na nadmorsku visinu i vremensku razliku pa su treninzi teže padali, ali je kasnije sve došlo na svoje mjesto. Prošli smo tjedan napornih priprema i posljednji tjedan u kojem smo više radili na kretanju i taktici za US Open", dodao je Ana Zaninović.

"Promjena klime i treniranje na 2000 metara nadmorske visine su jedno odlično iskustvo i nadam se da će rezultirati uspjehom. U dobroj sam formi i ukoliko me posluži zdravlje mogla bi ovo biti velika sezona za mene", za kraj će njena sestra Lucija.

Pročitajte više