HRVATSKA - FRANCUSKA 1:2

Nakon sinoćnje utakmice Francuzi imaju samo jednu veću mušteriju od Hrvatske

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija sinoć je izgubila od Francuske na Maksimiru 2:1, što joj je šesti poraz u osam utakmica protiv aktualnih svjetskih prvaka, uz dva remija, bez ijedne pobjede.

Bez obzira na eru, mjesto i važnost utakmice, Hrvatska je Francuskoj prava mušterija, a jučerašnji rezultat pretvorio ju je u jednu od najvećih. Zapravo, samo protiv jedne reprezentacije Francuzi imaju dulji pobjednički niz.

Protiv Islanda imaju 15 utakmica zaredom bez poraza, a Hrvatska se sad na drugom mjestu te neugodne liste izjednačila Ciprom, Finskom i Sjevernom Irskom.

Francuska je pak na drugom mjestu Hrvatskoj najneugodnijih protivnika, odmah iza drugog rivala iz skupine Lige nacija, Portugala.

Protiv njega je naša reprezentacija igrala šest puta i osvojila samo jedan bod uz pet poraza. Dakle, protiv Francuske je Hrvatska osvojila samo dva od raspoloživa 24 boda, odnosno 8,3%, a protiv Portugala jedan od 18, odnosno 5,6%.

Nakon pobjede nad Švicarskom u prijateljskoj utakmici prošlog tjedna, na popisu reprezentacija koje Hrvatska nije pobijedila iz najmanje dva pokušaja još su samo Brazil (remi i tri poraza) i Škotska (tri remija i dva poraza).

Na taj popis bi mogla stati i bivša SR Jugoslavija, s kojom je Hrvatska u kvalifikacijama za Euro 2000. dvaput remizirala, ali kasnije je odigrala i dvije utakmice sa Srbijom, protiv koje je ostvarila pobjedu i remi. I Fifa i Uefa Srbiju smatraju nasljednikom bivše Jugoslavije i ostalih tvorevina za koje su nastupali srpski nogometaši.
 

Pročitajte više