Nakon sjajnog FFC-a 24 u Daytoni, slijedi još bolji FFC 25 u Springfieldu

Foto: FFC

NAKON izuzetno uspješnog debija Final Fight Championshipa u SAD-u, koji se 3. lipnja održao u Daytona Beachu (Florida), FFC samo tjedan dana kasnije seli nešto sjevernije - u Massachusetts. Već 10. lipnja ćemo gledati vrlo uzbudljiv popis borbi na FFC-u 25 u Springfieldu.

Kao i uvijek do sada, FFC će ponuditi dva odvojena programa – 6 MMA i 5 kick boksing dvoboja na kojima dominiraju vrlo kvalitetni američki debitanti. Pa će tako “main event” MMA dijela činiti američki okršaj u srednjoj kategoriji između Davida “Bulletproof” Mitchella i Dervina “The Pioneer” Lopeza.

Mitchella ne treba posebno predstavljati jer se radi o prekaljenom MMA veteranu koji je nastupao na svim najvećim pozornicama svijeta uključujući UFC i WSOF. Ukupno u karijeri ima 19 pobjeda i 6 poraza, a u oči odmah upada čak 14 pobjeda do kojih je stigao prisiljavanjem na predaju svojih protivnika. Ispred njegovog protivnika, 27-godišnjeg Lopeza je najveći ispit u karijeri i prilika da stigne do “velikog skalpa” jednog UFC veterana. Lopez ima 8 pobjeda i 3 poraza, a do samo jedne pobjede je stigao sudačkim odlukama. Sva ostala slavlja je ubilježio ili nokautima ili “submissionima”.

U uvodnom-glavnom dvoboju večeri ćemo gledati brazilsko-američki dvoboj srednje kategorije Leonarda Leitea i Matta Mastersona. Brazilac je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri (7-0) te će na gostujućem terenu u u Springfieldu tražiti nastavak niza nepobjedivosti protiv opasnog Mastersona (10-3).

Na FFC-u 25 ćemo gledati i jednog od najboljih teškaša FFC-a, Srbina Darka Stošića (7-1). Sjajnim nastupima u FFC-u i nizom od 3 pobjede, Stošić je izborio poziciju prvog izazivača te je na ovoj priredbi trebao napasti pojas koji drži Nizozemac Dion “The Soldier” Staring. No, ozljeda Staringa koja se dogodila na jednom od posljednjih treninga, je pomrsila planove čelnicima promocije, ali i Stošiću koji je dobio zamjenu u vidu Amerikanca Mannyja “Sergant” Murilla (6-4). Kad započne dvoboj ova dva nokautera dobro otvorite oči i ne trepćite jer bi sve moglo biti gotovo jako brzo.

I u dvoboju dva Amerikanca Tyler “The Beast” Easta (14-5) i Dalea Sopija (6-1) publika također s pravom očekuje nokaut. Zbrojeno ova dva teškaša imaju 15 pobjeda prekidima (KO), a njihovi mečevi rijetko kada uspiju stići do konačne sudačke odluke. Lako je zaključiti da se radi o još jednom potencijalnom “highlight” nokautu na FFC-u 25.

Dvoboj koji FFC fanovi s nestrpljenjem očekuju je svakako onaj u lakoj kategoriji između dva donedavna UFC-ovca; veterana Anthonyja “The Assassin” Njokuanija (16-11) i Brazilca Leonarda “Macarrao” Mafre (12-3). I dok je Njokouani ostavio dubok trag u elitnoj svjetskoj MMA promociji te je u slavnom Octagonu proveo 4 godine, Mafra ima tek 27-godina te se upravo kroz FFC planira vratiti u UFC. Dvoboj iskustva i mladosti bi mogao obilježiti ne samo MMA program, nego i čitav FFC 25 u Springfieldu.

Najviše publike u MassMutual centru će zasigurno imati domaći heroj iz Springfielda Matthew Wagy (6-4) koji će rukavice ukrstiti s Paulom Webbom (6-5). To će ujedno biti i dvoboj koji će otvoriti “main card” MMA programa.

Zhuravlev brani pojas protiv Zwickera

Čim pogledate kick boksing program FFC-a 25 u oči upada sjajan “main event”, a ujedno i dvoboj za titulu u poluteškoj kategoriji između Ukrajinca Pavela “The Caiman” Zhuravleva (68-10) i američkog izazivača Virgila Zwickera. Sjajni Zhuravlev je već godinama jedan od najboljih kick boksača svijeta u poluteškoj i teškoj kategoriji, a titulu FFC šampiona je osvojio na FFC-u 22 u Ateni nokautiravši veterana iz Nizozemske Briana Douwesa. Tri pobjede i tek poraz od Hesdyja Gergesa je sukus dosadašnje FFC karijere ovog sjajnog Ukrajinca koji u svoju prvu obranu naslova ulazi kao očekivani favorit. Zwicker je jedan od najboljih američkih kick boksača u ovoj kategoriji te je ispred njega ispit karijere, ali i prilika koju će teško ponovno izboriti.

U uvodnom-glavnom dvoboju večeri, koji analitičari proglašavaju potencijalnom kick boksing poslasticom, ćemo gledati jednog od najboljih BH boraca Denisa “The Lumberjack” Marjanovića (41-12-1) i vrlo potentnog Francuza Youssoufa Saidija. Saidiju će nastup u Springfieldu biti FFC debi dok je Marjanović za promociju već odradio pet mečeva te će u MassMutual centru tražiti povratak pobjedama nakon što je na FFC-u 20 u Zagrebu poražen odlukom od Ukrajinca Mykite Chuba. Ovo je ujedno i jedini europski kick boksing dvoboj na ovom popisu borbi.

Od ostalih mečeva kick boksing programa u oči upada teškaški obračun američkog veterana Mauricea Jacksona i velike nizozemske nade Donegija Abene. Ova dva nokautera će tražiti novo slavlje prekidom koje bi impresioniralo čelnike promocije i osiguralo im ostanak u vrlo jakoj konkurenciji FFC rostera.

FFC 25 se prenosi na uglednom CBS Sportsu, a ako je suditi prema američkom debiju Final Fight Championshipa u Daytoni, očekuje nas još jedna vrlo uzbudljiva borilačka večer. Američki MMA fanovi, ali i ugledni analitičari sporta su oduševljeni FFC produkcijom i odličnim match makingom koji su obilježili debitantski event pa je ljestvica dignuta još malo više uoči 10. lipnja i FFC-a 25. MMA program započinje u 20 sati po lokalnom vremenu, dok će kick boksing uslijediti od 22 sata.



FFC 25 – Springfield

MMA:

David Mitchell (USA) vs. Devin Lopez (USA), -84kg

Leonardo Leite (BRA) vs. Matt Masterson (USA), -84kg

Darko Stošić (SER) vs. Manny Murillo (USA), HW

Tyler East (USA) vs. Dale Sopi (USA), HW

Anthony Njokuani vs. Leonardo Mafra (BRA), -70 kg

Matthew Wagy (USA) vs. Paul Webb (USA), -66kg

KB:

Pavel Zhuravlev (UKRA)(c) vs. Virgil Zwicker (USA), -95kg

Denis Marjanovic (BiH) vs. Youssouf Saidi (FRA), -85kg

Maurice Jackson (USA) vs. Donegi Abena (FRA), HW

Chip Pollard (USA) vs. Aaron Hamilton (USA), 70kg

Cleveland McLean (USA) vs. Johnny Baldridge (USA), 66kg

 

Pročitajte više