Nakon teškog poraza Pirlo krivi Donadonija, Zambrotta razočaran obranom

AZZURI su pobijeđeni već u ranoj fazi susreta agresivnom i organiziranom Nizozemskom koja je uspjela pobijediti Italiju nakon čak 30 godina posta.

Mnogi Talijani zamjeraju Donadoniju odluku da utakmicu počne sa Massimom Ambrosinijem koji je previše defenzivno orijentiran u odnosu na De Rossija koji bi prema njihovu mišljenju bolje utjecao na napadački segment talijanske igre. Osim toga, očito je zakazala talijanska obrana, kojoj nedostaje Fabio Cannavaro:

"Činjenica je da smo primili dva pogotka nakon njihova kontranapada, što mora biti zabrinjavajuće jer obrana si to ne smije dopustiti", kazao je 31- godišnji Zambrotta koji se također smatra jednim od krivaca za loš nastup svjetskih prvaka.

Loša igra na sredini terena

U prvom poluvremenu igra na sredini terena nije bila na razini na kakvoj se to od Talijana očekivalo. Predvođeni Pirlom zakazala je sredina terena koja je imala zadaću hraniti loptama ne tako raspoloženog Tonija koji je imao nekoliko prilika koje nije iskoristio.

"Da je igrao De Rossi, cijela igra bi se preselila malo više prema njihovim vratima, ali u momčadi je 23 igrača i trener bira koji će od njih zaigrati", kazao je Pirlo koji misli kako je vezna linija bila previše defenzivno orijentirana.

"Pokušavali smo ih slomiti, ali u prvom poluvremenu oni su nas uvijek duplirali na bokovima i mi nismo ništa mogli. Tek u drugom poluvremenu sa Grossom i Zambrottom uspjeli smo im zaprijetiti preko bokova što je trener trebao uvidjeti ranije i to promijeniti", rekao je razočarani Pirlo koji je najavio bolju igru protiv Rumunjske i Francuske:

"Prvi gol je neregularan ali to nije važno jer svi smo razočarani prikazanom igrom. Utakmica sa Nizozemskom je sada iza nas i valjalo bi analizirati naše pogreške koje smo činili i osigurati se kako ih ne bi ponavljali na preostala dva susreta."

"Mi stvarno nismo imali namjeru ovako odigrati, ali šta sad. Imamo još dvije utakmice za odigrati i šansu za prolazak dalje, naravno ako obje pobijedimo", rekao je Pirlo najavivši dobru igru Italije u preostala dva susreta.

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više