noćas veliki boksački spektakl u las vegasu

Nakon vaganja Kralj Cigana zaurlao: "Rasturit ću i njega i Ruiza. Propalice su"

Foto: Guliver Image/Getty Images

U NEDJELJU ujutro, oko 4 sata, čeka nas pravi boksački spektakl u Las Vegasu.

U MGM Grand Areni će u ring stupiti Tyson Fury i Tom Schwarz, a na vaganju uoči borbe legendarni Kralj Cigana je težio čak 12 kilograma više od protivnika. Fury u borbu ulazi sa 119 kilograma, a do sada neporaženi Nijemac Schwarz (24-0) sa 107. Posljednja 'žrtva' trenutno drugog boksača svijeta po WBO-u je bio Hrvat Kristijan Krstačić.

Fury se prvi put bori u Las Vegasu, a posljednji meč Fury je imao 1. prosinca prošle godine. Dominirao je, bio sjajan u borbi za WBC titulu protiv Wildera, ali su ga dva nokdauna koštala pobjede i meč je završen bez pobjednika.

Pred Furyjem je sad veliki izazov. Tom Schwarz, 25-godišnji teškaš, još je bez poraza (24-0), a sad je iznenađujuće dobio priliku pobijediti velikog Furyja.

"Ovo je teška kategorija i Tom Schwarz zna da će postati multimilijunaš ako pobijedi Tysona Furyja i svi njegovi snovi će se ostvariti", rekao je jučer na presici Fury, ali je zatim dodao:

"Ali, pričate s kraljem teške kategorije. Prokužit ću ga već nakon pet sekundi borbe, jer to najbolje znam. Nakon pet sekundi ću znati što napraviti s njim", rekao je Fury.

Nakon vaganja u Las Vegasu Fury se okrenuo publici i u svom stilu je zaurlao: "Jedna runda. I gotovo je. Schwarza ću rasturiti, a onda ću rasturiti Ruiza. Obojica su obične propalice", rekao je Fury, pa je onda u pomirljivom tonu dodao:

''Trebao sam kilažu kako bih uravnotežio snagu i brzinu. Ni sam nisam očekivao da ću se vratiti nakon depresije, ali evo, tu sam i stvarno sam sretan. Užitak je gledati svoje ime kako svijetli po čitavom gradu i iščekivati borbu i mitskoj MGM Areni gdje su se svi veliki teškaši borili. Schwarz će sigurno biti inspiriran onime što je Andy Ruiz napravio Joshui. Ali ja sam rođen da se borim. I obožavam to.

Noćašnji meč bit će prvi za Tysona Furyja nakon potpisivanja ogromnog ugovora vrijednog 80 milijuna funti s ESPN-om kojim se obvezao na borbe u SAD-u.

''Prosječni boksač dođe ovdje sav ozbiljan, gleda protivnika u lice, ali ja nisam takav. Ja nisam prosječan, ja se želim zabaviti i zato sam tu. Platili su da gledaju 'Gypsy Kinga' i to ću im i dati. Ne osjećam nikakav pritisak, jednostavno ću biti svoj'', zaključio je Fury.

Meč u Las Vegasu je na rasporedu u nedjelju u 4.20 sati ujutro, a u Hrvatskoj će ga prenositi RTL.

Pročitajte više