NBA: Dallas iznenadio Sunse

Prije AllStar vikenda u NBA ligi su odigrane samo dvije utakmice, a u najzanimljivijoj su Dallas Mavericksi slavili u gostima kod Phoenix Sunsa (119:113). L

Phoenix je do prije dva dana držao vodeće mjesto lige, a poraz od Dallasa je je došao nakon što su domaćini vodili gotovo cijelu utakmicu. U zadnjim minutama treće četvrtine bilo je 11 razlike za Phoenix, no onda su proradili Michael Finley (33) i Josh Howard (30), koji je imao učinak karijere. Prva zvijezda Dallasa Nijemac Dirk Nowitzki zaustavljen je na tek 16 poena (šut 5:15), ali je zato skupio 16 skokova i odigrao odličnu obranu u zadnjoj četvrtini koju je Dallas dobio sa (36:26). Amare Stoudemire (31,12 skokova), Quentin Richardson (22) i bivši Maverick Steve Nash (19, 11 asista) predvodili su Phoenix.

U drugoj su utakmici Minnesota Timberwolvesi kod kuće svladali Cleveland Cavalierse (94:88) zahvaljujući Kevinu Garnettu (20, 18 skokova) i Wally Szczerbiaku (26). Prevagu su zapravo odnijele pričuve Timberwolvesa koje su postigle čak 55 koševa, a igrači s klupe Cavsa tek - šest.

Ovoga vikenda se u Denveru igra All-Star utakmica.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više