NBA

NBA objavila protokole na 113 stranica o nastavku sezone. Ima urnebesnih detalja

Foto: Getty Images

PRIPREMAJUĆI se za nastavak sezone krajem srpnja u jedinstvenom izoliranom okruženju Disney Worlda u Floridi, NBA liga objavila je detaljan popis protokola ponašanja na čak 113 stranica.

U tim smjernicama obrađene su valjda sve moguće situacije kojih su se autori mogli sjetiti, a novinari koji su ih pročitali na društvenim mrežama podijelili su neke detalje koje su smatrali posebno važnima ili jednostavno urnebesnima.

U sekciji o higijeni NBA liga traži od igrača da ne pljuju i ne ispuhuju nos na terenu, da ne brišu loptu dresom, da ne ližu prste i da ne diraju štitnike za zube ako baš ne moraju.

Kultni ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski kao najdraži detalj golemog priručnika istaknuo je preporuku da u slobodno vrijeme košarkaši igraju samo pojedinačne partije stolnog tenisa, a izbjegavaju parove kako bi mogli održavati socijalnu distancu od šest stopa (183 cm).

Njegovog kolegu Zacha Lowea razveselile su smjernice o kartanju, pri kojem se također očekuje držanje razmaka od šest stopa, što je teško izvedivo kad su igrači za istim stolom. Nalaže im se i da nose maske ako kartaju u zatvorenom i da bacaju špilove u smeće kad završe s igrom, uz napomenu da će im na raspolaganju biti dovoljan broj špilova dok su god u izolaciji Disney Worlda.

Uvodi se i jedna novost koja mnogima neće najbolje sjesti jer bi se mogla zloupotrebljavati. NBA će, naime, otvoriti telefonsku liniju na koju će igrači anonimno moći prijavljivati jedni druge primijete li kršenje protokola.

Nije razjašnjeno, ili barem objavljeno, što će se dogoditi u takvim slučajevima, hoće li se voditi istrage, kako će se kažnjavati igrače i hoće li oni izmišljati optužbe na račun protivnika u sljedećoj utakmici.

Pročitajte više