Neraskidiva veza: Igor Štimac u pregovorima s Hajdukom!

VEZA IGORA ŠTIMCA i Hajduka neraskidiva je. Na put joj ne može stati ni Dražen Medić koji je sav u nervozi, jer Štimac je opet primio signal s Poljuda koji užurbano traži trenera "splitskog pedigrea"!

Štimac je već primio ponudu Joška Svaguše u dalekoj Turskoj, a po povratku s priprema produžio je za Split! Kao razloge naveo je privatne obveze.

Prije nego što je pod Marjan stigao trener kapitalac Edoardo Reja, novi gazda Željko Kerum imao je ideju o vraćanju kluba pod Štimčevu čvrstu ruku. No, ipak, mudri Željko nije mu htio prepustiti kompletnu kontrolu i od senzacionalnog Štimčeva povratka nije bilo ništa. Struku je preuzeo Ivica Šurjak.

Sada se priča aktualizirala, no jasno da se do službene potvrde ne može doći. Joško Svaguša, koji trenera planira ustoličiti do kraja današnjeg dana, nije s momčadi otputovao za Sinj, gdje je Hajduk odigrao prijateljsku utakmicu s Junakom.

"Na sastanku sam", bilo je sve što se od predsjednika Uprave moglo dobiti.

Štimca za trenera, glasi stav, želi cijela Hajdukova uprava.

Dražen Medić prilično je zbunjen cijelom situacijom, "o kojoj ništa ne zna." U glavi mu je samo obećanje Igora Štimca nakon dolaska u Zagreb "jer nije mogao odbiti prijatelja u nevolji.

Sada su u nevolji Splićani i nema sumnje da bi Štimac opet prihvatio ulogu spasitelja. No, pod jasno određenim uvjetima koji se sigurno nisu promijenili. Upitna je također i njegova komunikacija s Ivicom Šurjakom, a o Torcidi da ne govorimo.

No, koketiranje Keruma i Štimca javna je stvar, kao i činjenica da gradonačelnik razmišlja o prodaji gradskih dionica. Spominjalo se i da bi uprao Štimac trebao biti kandidat za trenera ulagača u Hajdukove dionice, a priča bi startala sljedeće sezone.

U vrtlogu imena oko obezglavljenog kluba našlo se i ono Luke Bonačića. Zoran Vulić stalna je opcija, a Stanko Poklepović mogao bi djelovati u tandemu s nekom mladom snagom, poput Tudora, Vučevića, Španjića.

Igor Štimac ne stane u tu priču jer s njim Hajduk ne bi doveo samo "novog trenera za povratak u vrh hrvatskog nogometa".

Pročitajte više