LIGA PRVAKA

Neuer je primio loptu. Slijedio je gol za povijest

ROBERT LEWANDOWSKI je šest minuta prije kraja utakmice Bayern - Benfica u Ligi prvaka zabio gol za konačnih 5:2 i povijesni hat-trick, kojim je postavio rekord ispred Messija i Cristiana Ronalda

Međutim, ostalo je neprimijećeno tko mu je i kako asistirao za nezaboravni gol. To je Manuel Neuer. Nesvakidašnja situacija i dodavač jer golmanova asistencija je kuriozitet.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ipak, Neuer je poznat kao "najbolji nogometaš među golmanima", vratar koji se ne boji s loptom ili bez nje otići daleko izvan kaznenog prostora te tamo spriječiti suparnički napad ili proigravanje. Osim toga, kao što dokazuje njegova dodavačka statistika s meča protiv Benfice, itekako je sposoban precizno dodati te poslati sjajnu loptu pred protivnički gol.

Upravo potonje napravio je protiv Benfice. Povratnu loptu dočekao je na polovici svoje polovice te od tamo, s oko 80 metara od protivničkog gola, iz prve poslao nevjerojatno preciznu dugu loptu. Njome je prebacio sve igrače Benfice i Lewandowskog gurnuo samog pred vrata, a on, naravno, to nije propustio pretvoriti u gol. 

Ovo nije prvi put da Neuer namješta Lewandowskom važan gol. Asistirao mu je i u finalu kupa 2020. za pobjedu protiv Bayera i osvajanje trostruke krune. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SJAJNU NEUEROVU ASISTENCIJU

Pročitajte više