CITY ZA POVIJEST Strašni Pepov stroj pregazio Swansea i dobio rekordnu 15. utakmicu zaredom

Foto: Getty Images/Guliver Image

EVERTONOV bod s Etihada u 2. kolu Premiershipa danas, tri i pol mjeseca kasnije, čini se kao pravo svjetskog čudo. Everton je bio i ostao jedina momčad koju City ove sezone nije pobijedio, a večeras je ekipa Pepa Guardiole dobila 15. utakmicu zaredom čime je srušila Arsenalov rekord od 14 pobjeda zaredom iz 2002. godine.


Nova žrtva stroja zvanog Manchester City večeras je bio slabašni Swansea koji je izdržao 27 minuta dok nevjerojatni David Silva nije zabio za 1:0. Sedam minuta kasnije De Bruyne je povisio na 2:0 i, ako je netko i mislio da Velšani mogu napraviti senzaciju, riješio pitanje pobjednika.


Do kraja susreta bilo je samo pitanje koliko će ih City još zabiti. Nasreću po Swansea, zabili su još samo dva. David Silva u 52. i Agüero pet minuta prije kraja. Tako je City nakon četiri uzastopne pobjede rezultatom 2:1 u Premiershipu slavio 4:0, a mogao je zabiti još dva, tri gola.



Imali su gotovo 80 posto posjeda lopte, 22 udarca na gol od kojih deset u okvir. Kad ovako igraju malo tko im može parirati i postavlja se pitanje gdje je zapravo kraj Guardiolinom Cityju? Mogu li stvarno osvojiti Ligu prvaka? Hoće li ponoviti Wengerove "Invinciblese" iz 2004. godine i biti prvaci bez poraza?


Lako moguć je i prvi i drugi, ali i oba scenarija.

Premiership, 17. kolo:

Swansea - Manchester City 0:4 (D. Silva 27', 52', De Bruyne 34', Agüero 85')

Pročitajte više