Esport

NFL je stigao u najpopularniju igru na svijetu

Screenshot: YouTube

DRESOVI 32 kluba koji se natječu u NFL-u od 9. studenog bit će dostupni u najpopularnijoj videoigri današnjice Fortniteu. Rezultat je to suradnje tvoraca igara Epic Gamesa i NFL-a, koji igračima žele omogućiti da svoju pripadnost određenom klubu izraze i u videoigri. 

>Videoigre su stvorile generaciju modernih navijača. Promijenile su mi život

>Kako se novi Call of Duty nosi s megapopularnim Fortniteom?

Fortnite: Battle Royale je globalni fenomen, a Epic Games iz dana u dan donosi odluke kojim ga planira takvim i održati. Odavno je najpopularnija igra današnjice premašile granice industrije videoigara i gaminga te postala sastavni dio mainstreama, a ovakva partnerstva su jedan od načina da Fortnite osigura svoju poziciju. Suradnju su objavili na službenim Fortnite i NFL profilima i izazvali hrpu reakcija fanova. 

Igrači će od 9. studenog za digitalnu valutu u igri V-Bucks moći kupiti dres omiljenog NFL kluba te odabrati broj dresa od 0 do 99, kako bi simbolično odabrali i omiljenog igrača, iako se imena igrača neće vidjeti na dresovima u igri. Fortnite je iznimno popularan u Americi, kako među mlađim igračima tako i među samim sportašima, pa i onima u NFL-u. Ovim partnerstvom NFL će se približiti mlađim igračima, koji možda i ne prate američki nogomet, a Fortnite će postati bogatiji za virtualne inačice dresova ionako već popularnih klubova. 

Pročitajte više