Nijemci upozoravaju: Trebamo se čuvati hrvatskih huligana

IAKO čelnici FIFA-e inzistiraju na tome da je dvanaest njemačkih stadiona na kojima će se igrati Svjetsko prvenstvo sigurno, iz berlinskog Gradskog poglavarstva upozoravaju na opasnost od britanskih, nizozemskih i - hrvatskih huligana.

U sklopu berlinske konferencije vezane uz sigurnost na predstojećem Mundijalu, Walter Gagg, čelni čovjek za sigurnost pri FIFA-i dotakao se huligana i eventualne prijetnje od terorizma.

"Uvjereni smo da imamo dvanaest prekrasnih stadiona, te je neumjesno dovoditi njihovu sigurnost u pitanje." - kazao je Gagg.

Delegati su izrazili uvjerenje kako huligani neće raditi probleme na stadionima. No, što sa prostorima oko stadiona, gradskim trgovima, ulicama?

Naime, njemačka policija dvoji oko postavljanja velikih ekrana na gradskim ulicama.

Berlinski gradski vijećnik Erhat Koerting podržao je ideju oko postavljanja videozidova, no smatra kako bi moglo biti problema, pogotovo za vrijeme najvećih utakmica.

"Očekujemo između 200 i 400 tisuća ljudi, a naravno, očekujemo probelme s huliganima iz Velike Britanije, doći će i iz Nizozemske, talođer i iz Hrvatske te, naravno iz Njemačke." - kazao je Koerting, a prenosi BBC.

U Berlinu razmišljaju i o pozivanju njemačke vojske kako bi povećale stupanj sigurnosti. Iako je prijedlog doživio žestoke kritike, očekuje se kako će oko dvije tisuće vojnika prisustvovati Svjetskom prvenstvu.

S.H.

Pročitajte više