Niko Kranjčar i Klasnić vrlo blizu debiju za nove klubove

VIJESTI iz londonskog Tottenhama govore da je Niko Kranjčar u kadru nogometaša koji će kandidirati za subotnji derbi petog kola Premiershipa protiv Manchester Uniteda na White Hart Laneu.

Nije zasad poznato hoće li ga trener Harry Redknapp poslati na teren od prve minute. Obzirom da ga jako dobro zna od ranije, ta je opcija vrlo realna.

Moguće je također da Vedran Ćorluka ipak zauzme svoje standardno mjestu na desnom beku. Razlog tome je što se ozljeda kamerunskog braniča Sebastiena Bassonga na reprezentativnoj akciji pokazala daleko manje ozbiljnom no što se u prvi tren mislilo. Također, Ledley King možda će ipak biti u stanju staviti se na raspolaganje treneru. Odlučit će o tome pregled njegovih prepona na dan utakmice.

Ne bude li mogao, Ćorluka će gotovo sigurno preseliti u sredinu obrane obzirom da su izvan stroja definitivno stoperi Michael Dawson (Ahilova tetiva) i Jonathan Woodgate (prepone). Redknapp također ne može računati na Luku Modrića (fibula) i Garetha Balea (koljeno).

Osim Kranjčara, u dresu novog kluba u subotu bi također mogao zaigrati Ivan Klasnić, moguće također od prve minute. Trener Boltona Gary Megson ostao je uoči gostovanja kod Portsmoutha bez Šveđanina Johana Elmandera, koji se ozlijedio tijekom reprezentativnih akcija.

Pročitajte više