PREMIERSHIP

Nitko ne može vjerovati da je Pogba u najboljoj momčadi premierligaške sezone

Foto: EPA-EFE

DANAS je službeno objavljena najbolja postava premierligaške sezone u izboru Udruženja profesionalnih nogometaša Engleske (PFA).

Prvi put u povijesti samo tri kluba imaju svoje predstavnike u najboljoj momčadi, a to su Manchester City, Liverpool i Manchester United. Građani imaju šest igrača, Redsi četiri, a Crveni vragovi jednog. Upravo taj jedan predstavnik podigao je najviše prašine.

Paul Pogba po mnogima nije zaslužio ući u postavu sezone. Francuski veznjak najbolje je igrao u prvih 11 utakmica na klupi Ole Gunnara Solskjaera kada je Norvežanin zamijenio Mourinha i stigao do 10 pobjeda u tim susretima. Nakon toga uslijedila je crna serija Uniteda koji je nakon jučerašnjeg poraza od Cityja 2:0 izgubio 7 od posljednjih 9 utakmica. Pogba je većinu ove sezone igrao puno lošije od igrača za kojeg je United platio najveću cijenu u povijesti kluba, čak 105 milijuna eura.

Njegov izbor najboljih 11 izgleda još čudnije kada shvatimo da se tamo nije našao Eden Hazard, zvijezda Chelseaja koja je sudjelovala kod najviše golova od svih premierligaških igrača ove sezone (29). I Chelsea je istaknuo tu činjenicu, a izbor Paula Pogbe za BBC su komentirali legende poput Alana Shearera, Garyja Linekera i Jimmyja Floyda Hasselbainka. 

"Vrlo sam iznenađen što ostali igrači misle da je bio dovoljno konstantan da su ga odlučili uvrstiti u najboljih 11. Treba poštovati što je sve ostvario u svojoj karijeri, ali nije bio konstantan koliko je trebao biti", rekao je Shearer.

"Pogba je prekrasan igrač, nema sumnje da posjeduje puno kvaliteta. U nekim utakmicama ove sezone je bio fenomenalan. Doduše, ne mislim da je u postavi sezone jer mu forma nije bila dobra, pogotovo u Mourinhovom dijelu sezone. Nije bio dovoljno konstantan", kaže Lineker, a Hasselbaink je kratko poručio:

"Njegova individualna vještina je sjajna, ali  mislim da ne bi trebao biti blizu najbolje postave."

Najbolja momčad izgleda ovako u 4-3-2-1 postavi:

Ederson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Laporte, Robertson, Pogba, Fernandinho, Bernardo Silva, Sterling, Mane, Aguero.

Komentari fanova lige još su žešći:

 

Pročitajte više