LIGE PETICE

Njemački mediji: Kovač blizu otkaza. Poznato je ime njegova nasljednika

Foto: EPA

PRETPOSLJEDNJE mjesto, s omjerom od jedne pobjede, dva remija i četiri poraza, drži Wolfsburg na ljestvici njemačkog prvenstva. Loš ulazak u sezonu i medijska eksponiranost u smislu sukoba s nekim igračima gurnuli su trenera momčadi Niku Kovača na rub otkaza.

Piše to dio njemačkih medija, koji podsjeća i na to da je Kovač nedavno pohvalno govorio o igračima svog bivšeg kluba Eintrachta i tamošnjoj publici, ali i kritički o svom timu. Podsjećaju i na izjavu u kojoj je naveo da bi on i njegov brat Robert mogli zamijeniti neke od prvotimaca.

"Mi ne možemo pokazati ni neke osnove koje vam trebaju da biste igrali nogomet - strast, mentalitet, žrtvovanje. To je ono što nam nedostaje. Nogomet je rad, pogotovo popravljanje stvari u kojima si limitiran. Ne možemo ovako pobjeđivati. Moramo pokazati borbenost, strast i duh. Ne jednom mjesečno, nego svaki tjedan. Ako treba, igrat ćemo moj brat i ja", rekao je nedavno Kovač.

Na sve ovo treba dodati da je Kovač udaljio zvijezdu momčadi Maxa Krusea iz tima te staviti u kontekst loših rezultata, pa pisanja dijela medija ne čude. Takvi već barataju i imenom njegova nasljednika. Navodno je to donedavni trener Bochuma Thomas Reis. Poznata mu je situacija u klubu jer je od 2016. do 2019. bio trener Wolfsburgove U-19 momčadi.

Pročitajte više