Nogomet: neredi u DR Kongu zbog nedolaska sudaca

Stadion u Lubumbashiu, gradu na jugu Demokratske Republike Konga bio je u nedjelju poprište velikih nereda navijača, koji su pobjesnili nakon što su saznali da je dvoboj Afričkog Konfederacijskog kupa između domaćeg FC St Eloi Lupopoa i južnoafričkog SuperSporta otkazan. L

Više od 20.000 došlo je na utakmicu, a potom nakon jednosatnog čekanje podivljalo na tribinama stadiona Kenya, koji je potom bio poprište sukoba velikih razmjera između navijača i policije.

Prve informacije ne spominju ozlijeđene, no poznat je razlog odgode utakmice - a to je nedolazak zambijskih sudaca koji jednostavno nisu stigli na zrakoplov iz glavnoga grada Kinshase.

Utakmica će se stoga odigrati u ponedjeljak, a time nisu sretni igrači SuperSporta koji su pod pratnjom policije u zadnji trenutak spašeni od linča.

"Ono što smo vidjeli na stadionu pamtit ćemo cijeli život. Ne vidim kako moji igrači mogu zaboraviti taj silni strah, a ja se sada s razlogom bojim ishoda utakmice", kazao je za Reuters trener Južnoafrikanaca Mbebedo Mosimane.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više