DIEGO MARADONA (1960. - 2020.)

Nogometašici koja je tijekom minute šutnje za Maradonu sjela prijete smrću

Foto: Screenshot

U SRIJEDU je umro Diego Armando Maradona. Svijet sporta je u šoku, a posljednjih nekoliko dana sve su nogometne utakmice u svijetu započele minutom šutnje u počast za mnoge najvećem nogometašu u povijesti.

Ipak, jedna utakmica koja je počela minutom šutnje za Argentinca izazvala je skandal. Naime, Paula Dapena (24), igračica španjolskog Viajes Interriasa, prije prijateljske utakmice protiv Deportivo de la Corune odlučila je kako neće pokleknuti pred političkom korektnošću i onim što je "red", nego da će iskazati svoj stav.

Kada je počela minuta šutnje u čast Maradone, a sve igračice, treneri i suci u tišini stajali, ona je sjela na travnjak i okrenula leđa u smjeru u kojem su svi gledali licem. 

"Prije nekoliko dana, kada je bio Dan eliminacije rodnog nasilja, ovakve geste se nisu radile i ako tada žrtve nisu dobile minutu šutnje, ja neću to raditi za zlostavljača. Neću stajati mirno za silovatelja, pedofila i zlostavljača, nego ću sjesti i okrenuti leđa. Da bi se netko smatrao velikim igračem, mora prije svega biti čovjek i imati vrline važnije od vještina s loptom, za koje je poznato da su kod Maradone bile spektakularne", nakon utakmice je svoj potez objasnila Dapena.

Britanski Telegraph danas piše kako je nogometašica dobila brojne pohvale za svoj hrabri potez, ali je primila i puno prijetnji smrću od bijesnih fanova Diega Maradone.

''Puno je onih koji me danas žele vidjeti mrtvu'', rekla je Dapena. 

Maradona se suočio s optužbama za obiteljsko nasilje nakon što je 2014. objavljen video kako se svađa sa svojom tadašnjom djevojkom i čini se da je udara.

Negirao je optužbe rekavši: "Zgrabio sam telefon, ali kunem se Bogom da nikada nisam udario ženu." Optužnica nikada nije podignuta.

Maradona, kojeg se smatra jednim od najboljih nogometaša svih vremena, prije nego što mu je ovisnost o drogama i alkoholu narušila karijeru, umro je u srijedu - isti dan kada je i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Pročitajte više