Nova divljanja argentinskih navijača

IAKO je prošlog mjeseca zbog uletavanja navijača na teren za vrijeme utakmice Boca Juniorsa i Chacarita Juniorsa, što je bio posljednji u nizu sličnih incidenata na mnogim argentinskim stadionima, došlo do 15-dnevnog prekida nacionalnog prvenstva, navijači iz tog "slučaja" nisu izvukli nikakvu pouku. Nastavili su izazivati nerede.

Minule nedjelje oko 30 navijača Colona popelo se na žičanu ogradu oko travnjaka na stadionu u njihovom gradu prijeteći da će je srušiti u znak protesta protiv odluke suca koji je na utakmici s braniteljem naslova prvaka, River Plateom iz Buenos Airesa, zbog profesionalnog faula u 85. minuti igre, isključio domaćeg vratara Laureana Tombolinija kod rezultata 2:1 u korist gostiju.

Susret je bio 17 minuta prekinut, a nastavljen je tek zahvaljujući igračima Colona, koji su u međuvremenu uspjeli nagovoriti svoje navijače da se smire i siđu s ograde. Jedina utjeha za nogometne djelatnike u Argentini je da u incidentima navijača od početka ove sezone nije bilo tragedija, to jest, smrtnih slučajeva kakvih je u prošloj sezoni bilo najmanje deset.

Pročitajte više