NOVA ZVIJEZDA SNOOKERA Kineski klinac (17) razbio O Sullivana pa ispalio: "Sve ću vas pobijediti"

Foto: Screenshot

MLADI kineski igrač Yan Bingtao (17) šokirao je cijelu snooker zajednicu na turniru u Daqingu. Rijetko viđeni kineski talent je u 1. kolu razbio Ronnijea O'Sullivana, po mnogima najboljeg igrača svih vremena i višestrukog svjetskog prvaka, sa 6:1.

"Ako tako može igrati u kontiunitetu, osvojit će jako puno toga. Dobar je u svim segmentima igre, a sviđa mi se i njegov temperament i stil. On je pojava, a ta je isto bitno u našem sportu", rekao je O'Sullivan, koji u zadnje četiri partije nije osvojio nijedan poen.

Nakon njega je Bingtao, odjeven u neuobičajenu crveno-bijelu kombinaciju, nanizao Rickyja Waldena i Jacka Lisowskog da bi u četvrtfinalu ssa 6:2 pobijedio i Johna Higginsa, četvrtostrukog svjetskog prvaka i sutra rano ujutro će igrati za finale protiv Marka Allena.

"Potpuno me nadigrao, igra fenomenalno. Sjajno se izvlači iz teških situacija i siguran sam da će jednog dana biti svjetski prvak. Podsjeća me na Stevea Davisa", rekao je Higgins nakon poraza i usporedio Kineza s velikim Davisom.

Snooker je izrazito popularan u Kini koja ima milijune igrača, a nekoliko jako dobrih poput Dinga Junhuija i Lianga Wenboa. Bingtao je tek 55. igrač svijeta, snooker je počeo igrati s 13 godina kad je i osvojio amatersko svjetsko prvenstvo. Godinu dana kasnije pobijedio je i Higginsa i Stephena Maguirea na Snooker World Cupu.

"Svakoga mogu i svakoga ću pobijediti. Samo moram biti miran. Strašno sam puno naučio dosad u svojoj karijeri i siguran sam da ću biti među 16 najboljih igrača na svijetu", rekao je Bingtao.

Pročitajte više