Nove prepirke u F1 cirkusu: Ferrari otrovnim strelicama na FIA-u



JEDNA od najuglednijih momčadi u svijetu Formule 1, Ferrari, oštro je kritizirala Međunarodnu automobilističku federaciju (FIA) preko vlastite internetske stranice.

Otrovne kritike u kolumni "Horse Whisperer (Šaptač konjima)" Ferrari je odapeo prema novim momčadima u svijetu Formule 1, Camposu i USF1, koje nisu spremne za start nove sezone koja počinje 14. ožujka na Velikoj nagradi Bahraina.

Svijet Formule 1 ove sezone ima 13 momčadi, za razliku od prošle kada ih je bilo 10, a u Ferrariju smatraju da je sada već bivši predsjednik FIA-e Max Mosley na silu pogurao dolazak novih momčadi koje muče muku s financijama i nemaju preduvjete za start u sezonu, dok je potjerao "velikane" poput BMW-a i Toyote.

"Aktualna situacija u Formuli 1 ostavština je "svetog rata" koji je započeo bivši predsjednik FIA-e (Max Mosley). On je htio omogućiti ulazak malih momčadi u Formulu 1 i ovo je sada ishod, dvije momčadi šepaju na ulasku u sezonu, treću gura nevidljiva ruka, a što se tiče četvrte, nju se treba svrstati u rubriku nestalih osoba. U međuvremenu smo izgubili dva konstruktora u BMW-u i Toyoti, dok je kod Renaulta još samo ime jednako. Je li sve toga bilo vrijedno?", stoji na Ferrarijevoj Internetskoj stranici.

 

Pročitajte više