HRVATSKA REPREZENTACIJA

Novi lijevi bek Hrvatske: "Morat ću pjevati u reprezentaciji, a ne znam što"

Foto: Instagram

ZLATKO DALIĆ je na popis igrača za kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa 8. lipnja i prijateljsku s Tunisom tri dana kasnije uvrstio jedno ime koje vjerojatno nitko od navijača nije očekivao.

Na izbornikovu popisu našao se Dario Melnjak, zaboravljeni 26-godišnji lijevi bek Slaven Belupa koji je preko Belgije, Azerbajdžana, Slovenije i Turske stigao do reprezentacije. Melnjak danas igra u turskom Rizesporu kojem je pomogao da se spasi od ispadanja i ove polusezone je jedan od njegovih najboljih igrača. Varaždinac je u Rizespor stigao u zimskom prijelaznom roku iz Domžala, u kojima je također briljirao, a u Turskoj je u 15 utakmica zabio četiri gola uz dvije asistencije.

"Iskreno, kad sam dolazio ovamo, nisam očekivao da bih mogao dogurati do reprezentacije. Ali znao sam da imamo problema s bekovima i da se turska liga cijeni i prati više nego slovenska. Počeo sam razmišljati da, ako dobro odigram postoji šansa da se približim reprezentaciji. Krenulo me, zadnjih mjesec, dva se baš zahuktalo i onda mi je pomoćni trener Stjepan Tomas rekao da su zvali iz Saveza i raspitivali se", javio nam se Melnjak iz dalekog Rizea.

"Kad su mi rekli da sam pozvan u reprezentaciju, prvih sat, dva bilo je nestvarno. Nisam mogao doći k sebi, a mobitel su mi zatrpale poruke od prijatelja, ali i ljudi koje uopće ne poznajem. Neki prijatelji su mi slali screenshotove naših poruka od prije par godina kad smo se nešto zafrkavali oko reprezentacije i sad su mi napisali: 'Jesmo ti govorili!?' Nisam stigao na sve ni odgovoriti. Divan je osjećaj kad dobiješ toliko podrške. Među prvima se javio Vida koji igra u Turskoj i čestitao mi, to je bilo baš lijepo", kaže Dario.

Jedan od najjeftinijih reprezentativaca u povijesti

Nakon Nedjeljanca i Zeline, Melnjak je 2015. godine za 350.000 eura otišao u belgijski Lokeren, ali se nije snašao. Posudili su ga u Neftči pa nazad u Slaven, da bi po isteku ugovora kao slobodan igrač u ljeto 2017. otišao u Domžale. Ove sezone je odlično igrao za slovenski klub i u siječnju ga je Rizespor kupio za samo 60.000 eura, a nema ga namjeru prodati za manje od šest milijuna. Tako je Dario postao jedan od najjeftinijih hrvatskih reprezentativaca u povijesti.

"Ha, ha, tako je ispalo. Kad sam došao u Tursku, nitko me nije ni spominjao, ali kad su krenuli golovi, počeli su me uspoređivati s nekim skupim pojačanjima Fenerbahčea koji su zabili manje golova od mene. Ne razmišljam o tim milijunima, ali bit ću iskren i reći da je fora to pročitati u novinama", rekao je Melnjak koji je inače bratić Marka Roga koji je također pozvan u reprezentaciju.

"On mi je velika podrška, a i ja sam bio njemu. Kao klinci smo puno bili zajedno i čujemo se stalno. Drago mi je da je i on dobio poziv pa će mi biti lakše s njim prvih dan, dva u reprezentaciji. Rekao mi je da spremim pjesmu koju ću morati pjevati pred ostalim igračima. Ne znam koju ću odabrati, bit će to malo neugodno, ali veselim se", otkrio je.

Ispred njega je na lijevom beku trenutačno Borna Barišić, a tu nesretnu poziciju u susretu Lige nacija krpao je Tin Jedvaj. Konkurencija nije prevelika i moguće je da Melnjak ubrzo dobije minutažu.

"Ako treba, mogu odmah igrati. Ja ovo čekam 26 godina i budite sigurni da sam spreman. Ne bojim se ničega i ako me izbornik bude trebao, ja sam tu. Nikad nisam gubio vjeru u sebe, čak ni kad su me mučile ozljede i kad sam bio na svim onim posudbama. Pitao sam se zašto se to meni događa, ali sam shvatio da imam vremena i našao novi motiv. Ako ne bi išlo, onda bih opet našao neki novi motiv i sve je došlo na svoje", kaže Dario.

U petak njegov Rizespor u zadnjem kolu turskog prvenstva dočekuje Trabzonspor za oproštaj s navijačima od odlične sezone.

"Klub i grad su stvarno super. Rize je na Crnom moru, ugodan je za život i ima baš sve što ti treba. Stigla mi je i djevojka pa mi je puno lakše, a i kad dobro igraš, sve je u redu. Klub je sređen i uvjeti su fantastični. Kad sam dolazio, bili su zadnji, ali želio sam u Tursku jer sam znao da je dobar izlog. Nisam pogriješio", zaključio je novi hrvatski lijevi bek.

Pročitajte više