transferi

Novi nebulozni zahtjev Rabiota: Bio je bio na korak do Juventusa, ali...

Foto: Guliver Image/Getty Images

ADRIEN RABIOT ne silazi s europskih nogometnih naslovnica ovoga ljeta, ali prije par dana se činilo da je cjelokupna sapunica oko njegovog napuštanja Paris Saint-Germaina konačno dobila epilog.

> Razmaženko na ljetovanju s mamom poručio: "Istina je, pregovaramo s Juventusom"

Podsjetimo, zato što je mlad (24) i ne traži plaćanje odštete, žele ga Barcelona, Manchester United, Tottenham i Juventus. I dok su se pregovori s prva tri kluba prekinuli zbog nebuloznih zahtjeva mame i sina Rabiot, oni s najboljim talijanskim klubom bili su u završnoj fazi i čekao se samo potpis.

"Juventus je veliki klub. Istina, razgovaramo'', poručili su Rabiot i mama Veronique koja mu vodi karijeru i zbog čijih je nebuloznih zahtjeva ostao bez već dogovorenih poslova.

Rabiot je iz talijanskog odmarališta Porto Ercole, u kojem ljetuje s majkom, u razgovoru za Corriere dello Sport i Tuttosport prije par dana izjavio: "Juventus je veliki klub za koji bi svatko volio igrati. Istina je, razgovaramo."

Bio na korak do Juventusa, a onda novi nebulozni zahtjev

No, Rabiot je još jednom dokazao svoju nepredvidljivost i pokazao da za njega dogovor ne vrijedi. Francuski mediji pišu kako je mladi Francuz zatražio odgodu finiširanja transfera s Juventusom jer mu je PSG neočekivano ponudio novi ugovor. Francuski veznjak je u Torinu trebao potpisati petogodišnji ugovor vrijedan sedam milijuna eura po sezoni, uz određene bonuse plus naknadu za potpis vrijednu 10 milijuna eura koja bi išla u džep njegovoj majci koja mu je agentica.

U Torinu ogorčeni

No, sinoć kasno je francuski prvak ponudio Rabiotu novi ugovor, a Francuz je zatražio od Juventusa period mirovanja dok ne vidi detalje ugovora koji je za njega spremio novi direktor Parižana Leonardo. U Torinu su jasno ogorčeni, tvrde da ih je Rabiot izigrao i vjerojatno će zaustaviti pregovore neovisno o tome što će PSG ponuditi veznjaku. Juventus je prevelik klub da bi ovisio o hiru razmažene zvijezde i njegove pohlepne majke.

Navodno bi novi ugovor u PSG-u trebao biti težak osam milijuna eura godišnje uz naknadu za potpis od pet milijuna.

Podsjetimo, Rabiot je nedavno bio na korak do prelaska na Camp Nou, ali se Barcelona povukla iz posla.

Barcelona mora platiti penale za kršenje dogovora

Ono što je zanimljivo u ovoj priči jest da će Katalonci ipak morati platiti penale, i to samome igraču. Naime, prije par mjeseci, piše Sky Italia, katalonski klub je sastavio predugovor s igračem PSG-a oko prelaska na Camp Nou.

Ali kasnije su se iz pregovora povukli te će morati platiti penale zbog nepoštivanja dogovora.

Udaljen je iz momčadi, zabranjen mu je pristup svlačionici PSG-a, praktički je propustio cijelu sezonu. Preokret u slučaju Rabiot: Razmaženko je.

Pročitajte više