diego maradona 1960. - 2020.

Novi skandal oko Maradonine smrti, medicinska sestra priznala da je lagala

Foto: EPA

LEOPOLD LUQUE, glavni doktor Maradoninog liječničkog tima, nalazi se pod istragom zbog mogućeg ubojstva iz nehaja, a pod istragom su i ostali članovi liječničkog tima. 

Oko 40 policijskih službenika i istražitelja pretražuje dokumentaciju i ispituje liječnički tim koji je bio zadužen za Maradonino zdravlje. Pokušaju utvrditi jesu li liječnici napravili sve što su mogli kako bi spasili život slavnog Argentinca koji je u srijedu u 61. godini preminuo od akutnog plućnog edema.

Maradonino stanje nitko nije provjerio 12 sati

Jedna od medicinskih sestara koje su se trebale brinuti o Maradoni u njegovom domu nakon operacije na mozgu priznala je da je lagala. Maradonin odvjetnik je rekao da Maradonu nitko nije otišao pogledati u sobu čak 12 sati nakon što je otišao spavati. 

Medicinska sestra je prvo policiji rekla da ga je provjerila u 6:30, a onda priznala da je lagala kako bi zaštitila tvrtku za koju radi. Izjavila je i da je sljedeća sestra, koja je bila na dežurstvu oko 7:30 ujutro, čula neko komešanje koje je stizalo iz njegove sobe, no nije išla provjeriti je li sve u redu s Maradonom.

Javnost u Argentini postavlja pitanje zašto Maradona nije bio u pratnji specijalističkog tima 24 sata dnevno, zašto u kući nije bilo defibrilatora i je li Maradona uopće službeno otpušten iz klinike u kojoj je operirao mozak. Podsjetimo, Maradona je pušten na kućnu njegu nakon operacije uklanjanja hematoma mozga.

Istražitelji su se na kraju oglasili povodom lažnog iskaza medicinske sestre.

"Svjedokinja je rekla da je natjerana da u izvještaju za tvrtku napiše kako je pokušala provjeriti Maradonine vitalne znakove nakon što ga je pustila da se odmori."

Medidom, tvrtka koja pruža kućnu njegu pacijentima, nije se oglasila nakon ovih optužbi.
 

Pročitajte više