Nudio se Dinamu, završio u Vijetnamu: Stoičkov postaje izbornik na Dalekom istoku

BIVŠI bugarski izbornik i legenda bugarskog nogometa Hristo Stoičkov razmatra ponudu za preuzimanje reprezentacije Vijetnama, potvrdio je njegov blizak prijatelj Emil Dimitrov.

"Stoičkov je u srijedu otputovao u Vijetnam jer je dobio ponudu da postane izbornik tamošnje reprezentacije. Otišao je na pregovore, a može izabrati hoće li potpisati ugovor na dvije ili četiri godine" otkrio je Dimitrov, inače predsjednik bugarskog drugoligaša Čavdara.

Stoičkov (45) se u trenerskoj karijeri nije ni približio uspjesima koje je imao kao igrač. Tri je godine bio bugarski izbornik, ali iz skupine u kojoj je prva bila Hrvatska Cice Kranjčara, nije uspio odvesti reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo 2006. Potom je po nekoliko mjeseci vodio španjolsku Celtu i južnoafrički Mamelodi Sundowns.

Ukoliko prihvati ponudu Vijetnama, bivši će napadač Barcelone na klupi naslijediti Portugalca Henriquea Calista koji je prošli mjesec podnio ostavku. Podsjećamo, menadžer Hrista Stoičkova je prošlo ljeto svog klijenta nudio Dinamu, ali su se u Maksimiru zahvalili.

Pročitajte više