Od Blatterovog negiranja rasizma do Zdravka Mamića: Prisjetite se naj izjava u 2011.

BOGATU sportsku godinu na izmaku pamtit ćemo i po izjavama igrača i sportskih djelatnika, koji su nas znali nasmijati, ali i ostaviti u nevjerici.

Vlatko Marković imao je svakakvih trenutaka, a javnost je šokirao komentarom superpoštenog poteza Hrvoja Maleša koji je u suradnji s USKOK-om u zatvor poslao Željka Širića i Stjepana Djedovića:

Marković: Pozivam Jovanovića da dođe u Kuću hrvatskog nogometa da se uvjeri kako besprijekorno posluje ova organizacija

"Zbog ovih klubaških interesa trpi cijeli hrvatski nogomet, a to je tragedija jer se događa u trenucima kad smo u samom vrhu europskog nogometa", rekao je Marković, na tragu one lekcije novinarima: "Vi ste krivi za sve ovo, a imamo reprezentaciju koja nas tako dobro reprezentatira."

Predsjednik HNS-a osvrnuo se i na izjave novog ministra sporta Željka Jovanovića: "Tko je on? Je li to onaj što je iziš'o iz močvare? Pozivam ga da dođe u Kuću hrvatskog nogometa da se uvjeri kako besprijekorno posluje ova organizacija."

Jasno, niti Zdravko Mamić nije bio naročito oduševljen Malešovim potezom: "Da mi staviš onaj žarač u guzu, pa da još zavrneš i nabiješ, nikada ne bih napravio to što i on. On je danas heroj i junak, ali zna se kako takvi završavaju", tek je jedna od skandaloznih izjava Dinamova izvršnog predsjednika, koji je još ljetos dao do znanja da baš i ne "šmeka" prvog čovjeka Hajduka:

Mamić: Šimunićev dolazak u Dinamo je u interesu hrvatskog nogometa

"On je opasan, njega treba izolirati. Mogu mu samo poručiti neka bira gdje će završiti - u brodogradilištu ili željezari Split", dodao je gazda Dinama.

Bilo je toga još iz Mamićeve tvornice "bisera". U jeku borbe Hajduka i Dinama za dovođenje Josipa Šimunića patetično je zamolio: "Rodoljubi se ponašaju kako se ponašao Barišić, kad je kao predsjednik kluba naredio da pustimo Kranjčara u Hajduk. Šimunić bi dolaskom u Dinamo spasio karijeru, produžio ju i to bi bilo u interesu hrvatskog nogometa i Dinamo."

A nakon ulaska Dinama u Ligu prvaka slavodobitno je ispalio: "Mene interesira druženje s Wengerom, Perezom i Laportom, to je moje društvo."

Maleš: Hajduk živi vječno!

Maleš? Njegov hrabri i pošteni potez odobrava i pozdravit će svaki normalan čovjek, a nakon što se saznalo da je on bio USKOK-ov agent u akciji Širić-Djedović trijumfalno je rekao: "Hajduk je iznad svih, Hajduk živi vječno, veliki Hajduk je moja misija i Hajduk nitko neće ucjenjivati!"

Jurčić, ni sat vremena nakon što je Dinamo i službeno postao najgora momčad u povijesti Lige prvaka: Ne osjećam se kao trener najgore momčadi u povijesti

Slaven Bilić prolaskom na Euro vratio je dio izgubljenog povjerenja javnosti, ali nakon poraza u Grčkoj, kad je velika većina nogometnih fanova smatrala da treba otići, Bilić je mrtav hladan izjavio: "Razmišljam samo o Latviji. Bježanje u ovom trenutku bilo bi kukavičluk."

Nakon poraza od Lyona, a koji čas prije nego će ga Zdravko Mamić proglasiti bivšim, Kruno Jurčić: "Ne doživljavam se kao trener najgore momčadi u povijesti Lige prvaka. Mi smo napravili veliki uspjeh plasmanom u Ligu prvaka." Bitno je naglasiti da je Jurčić ove riječi izrekao nakon što je Dinamo i službeno postao najgora momčad u povijesti Lige prvaka.

Blatter: Rasizam ne postoji, tek poneka ružna riječ ili gesta

HNS ima Vlatka Markovića, a Fifa Seppa Blattera. I Švicarac je, baš poput Markovića, odavno zagazio u osmo desetljeće života. Zajedničko im je i to što su vrlo odrješiti u negiranju: "Kriza? Što je to kriza? Nismo u krizi već samo u teškoćama", rekao je Blatter na upit je li korupcijska afera uzrokovala krizu u Fifi.

Puno prašine podigla je i Blatterova izjava o rasizmu: "Rasizam ne postoji, možda tek neka riječ ili gesta koja nije korektna. Onaj kome se to desi trebao bi reći 'ovo je igra' i rukovati se s onim koji mu je to rekao", naglasio je Blatter.

"Osjećam se glupo jer sam naivno vjerovao da će nogomet biti lider u iskorjenjivanju rasizma iz društva", prokomentirao je Blatterove izjave Rio Ferdinand.

Novak Đoković ne voli previše razgovarati o svom privatnom životu: "Mogu vam reći tko je moja djevojka, ali ne i što radim sa svojom djevojkom."

Bernie Ecclestone: Europa će uskoro biti samo dobra turistička destinacija i ništa više

Briljirala je i Serena Williams, koja je urlala na sutkinju nakon što je diskvalificirana u finalu US Opena: "Nemojte me gledati, a ako se sretnemo u hodniku ne hodaj kraj mene. Ti si totalno izvan kontrole, ti si mrzitelj, a zapravo si samo neprivlačna iznutra."

Europski ljubitelji Formule 1 ostali su užasnuti izjavom Bernieja Ecclestonea i najavama o smanjenju broja utrka na Starom kontinentu: "Gotovo je s Europom. To će uskoro biti dobra turistička destinacija i ništa više", kazao je vlasnik F1.

Ibrahimović: Ne treba mi nominacija za Zlatnu loptu, u svojoj glavi ja sam broj jedan

"Lijepo je znati da me ljudi vole, ali morat ću napraviti istraživanje da vidim jesam li popularniji od Boba", odgovorio je Usain Bolt na upit je li nadmašio popularnost Boba Marleyja na Jamajci.

Zlatan Ibrahimović nije se previše uzbuđivao zbog izostavljanja s popisa kandidata za Zlatnu loptu: "U svojoj glavi ja sam broj jedan, najjači od svih i ne treba mi Zlatna lopta kao potvrda za to."

Pročitajte više