Od džokera s klupe do asa u rukavu: Ivica Vastić protiv Hrvatske od prve minute?

IVICA VASTIĆ ima 38 godina, ali i dalje je igrač kojem austrijski navijači najviše vjeruju. Popularni Ivo toliko je omiljen u očima javnosti da je Josef Hickersberger morao popustiti pritisku i uvrstiti ga u sastav, iako to nije planirao. Sada mu je vjerojatno drago što je promijenio mišljenje.

Na dosadašnjim pripremnim utakmicama i treninzima najviše se iskazao upravo Vastić. Uz standardno vrhunskog kapetana Ivanschitza, naravno. Vremešni Vastić pokazao je da ga teret godina ni najmanje ne pritišće, a iako je Hickersberger nedavno najavljivao da će napadača LASK Linza koristiti kao džokera s klupe jer "ne vjeruje da Vastić može odigrati 90 minuta", čini se da ga protiv Hrvatske možemo očekivati već od prve minute.

Tako barem tvrde dobro upućeni austrijski novinari, koji su iz dana u dan sve sigurniji da će se Vastić u nedjelju u 18 sati naći na travnjaku Ernst Happela. U tom bi slučaju Vastić vjerojatno zaigrao u paru s prvim napadačem reprezentacija Rolandom Linzom, a ukoliko Hickersberger ozbiljno shvati rigorozno nametanje disciplinskih regula, možda čak i umjesto njega.

Upravo je Linz, naime, misteriozni igrač koji je jučer kažnjen zbog kašnjenja na sastanak i zabušavanja na treningu, a austrijska agencija APA navodi da je uz njega kažnjen i veznjak Martin Stranzl. Njihova je kazna zasad samo novčana, ali nije poznato o kakvoj je svoti riječ.

Hrvatski izbornik Slaven Bilić spreman je na sve austrijske kombinacije pa ga tako ne brine ni mogućnost da Vastić zaigra u prvoj postavi. Bilić je novinarima na pressici kazao kako se reprezentacija na treninzima priprema za sve Hickersbergerove formacije. "Znamo kako Vastić igra i spremni smo za njega", kazao je Bilić i dodao kako se ne zabrinjava kalkulacijama Austrijanaca.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više