Od Engleske se oprostio najbolji strijelac u povijesti reprezentacije

Foto: Getty Images / Guliver Image

WAYNE ROONEY je nakon 14 godina odlučio završiti reprezentativnu karijeru. Najbolji strijelac Engleske u povijesti, s 53 gola u 119 utakmica, želi se posvetiti klupskom nogometu i Evertonu, za koji je ove sezone već zabio dva gola, protiv Stokea i Manchester Cityja.

Budući da ima tek 31 godinu, Rooney je imao priliku postati igrač s najviše nastupa za reprezentaciju, jer je trenutačno na 119, a rekorder Peter Shilton na 125. Ipak, unatoč pozivu izbornika Garetha Southgatea, legendarni napadač rekao je dosta.

"Divan je bio osjećaj dobiti poziv izbornika Southgatea koji me želio u reprezentaciji. Uvijek sam s ponosom igrao za Englesku, ali sam dugo vremena razmišljao o tome i nakon razgovora s obitelji, Evertonom i prijateljima odlučio da je ovo kraj. Želim se koncentrirati na Everton, a uvijek ću biti vatreni navijač Engleske. Vjerujem da će Southgate odraditi odličan posao i jednog dana će se naši snovi ostvariti i bit ćemo najbolji", rekao je Rooney u priopćenju. 

On je kao najmlađi igrač u povijesti engleske debitirao za reprezentaciju sa 17 godina i 111 dana kod Svena Gorana Erikssona, a to se dogodilo 12. veljače 2003. na Boleyn Groundu u porazu od Australije (1:3) u prijateljskoj utakmici. 

Nakon toga je Rooney gotovo na svakom natjecanju bio jedan od glavnih igrača Engleske, pa i kapetan, a uspio je srušiti legendarnog Bobbyja Charltona (49 golova) i postati najbolji strijelac u povijesti Gordog Albiona. 

Pročitajte više